Jag tror inte det blir så väldigt mycket av traditionell julmat, det får snarare bli gåslever, pilgrimsmusslor, champagne och andra läckerheter. Jag kanske skall prova på att göra helstekt anka eller en god kaningryta. Det blir i alla fall inget vildsvin denna gången. Förra året firade vi inte jul men nyår därnere tillsammans med våra vänner, då hade jag beställt ett helt vildsvinslår. Det var gigantiskt och det levererades av jägaren vid dörren med nedersta delen av benet intakt med päls och klöv. E fick ta fram sågen för att få av den delen så att jag skulle kunna hantera styckningsdetaljen. Jag hade tänkt att jag skulle helsteka låret men insåg att jag inte skulle få plats med det på ett bra sätt i ugnen så det blev istället gryta på vildsvin.
Vi får väl se vad vi får för väder, det kan bli allt från soligt och strax under 20 grader till närmare nollstrecket, det kan också vara regnigt och 10 grader, precis som i Göteborg idag... Vi hoppas på det bästa och jag är säker på att vi får några dagar som är bra.
Det skall också bli spännande att se om det öppnat någon ny restaurang/bar i byn. Senast när vi var nere fixades o fejades det i lokalerna som stått tomma sedan i början av juni när Tim stängde.
Solnedgång annandag jul 2011 |