söndag 21 oktober 2012

Ceviche

Ceviche Caribbean Style


Jag har nu använt en av mina ammarillo chili, det blev ett nytt recept där jag har inspirerats av västindien.


Recept för 4 personer

1/2 kg räkor (färska skalade)
200g lax (som varit fryst i minst 2 dygn)
1/3 burk kokosmjölk
3 lime
1 apelsin 
1/3 habanero (jag använde min amarillo, men det finns inte att köpa färsk i Sverige)
2 cm färsk ingefära
1/2 paket fryst mango
1/2 rödlök
1/2 kruka färsk koriander
1/2 tsk salt

Skär laxen i små kuber o låt dessa marinera i juicen från den pressade limen i ca 20 minuter. Pressa apelsin o blanda med kokosmjölken. Finhacka lök, chili och koriandern. Ta upp laxen ur limen, blanda lax, räkor, lök, mango, chili och koriander samt den rivna ingefäran. Lägg upp i fina skålar eller glas och häll över apelsin och kokosmjölksblandningen. Servera direkt, Det är både gott och festligt att servera tunna skivor av friterad matbanan till, det är dock lite svårt att hitta och också lite meckigt att fritera. Det fungerar bar att servera några nachochips till istället.
På bilden har jag också ganerat med en lite kvist färsk mynta.


3 kommentarer:

 1. Idag (15 december) gjorde vi din ceviche ffg på en av våra 5(!) finfina och helt mogna chilifrukter. Det var jättegott och litet extra med tanken på vilken fantastisk omvårdnad chilibusken har fått.....

  SvaraRadera
 2. Ja den är både ompysslad och "berest", hela vägen från frö till färdig chili. Kände ni den lite fruktiga tonen på chilin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi var överraskade av att den inte alls bara var stark, fast så stark var den ju inte, men den smakade verkligen något mer.. och mycket god! Tack för frön och för plantor och för sällskap och goda råd under "resan".

   Radera