tisdag 2 oktober 2012

Franskakurs i Nyons

Puh... Nu har jag pratat franska i minst 5 timmar om dagen, igår och idag. Det är jättenyttigt och jag blir djärvare o djärvare men det är förtvivlat svårt att hitta rätt ord fortfarande. Jag är förmodligen lite för otålig, jag vill kunna nu samtidigt som jag vet att det är bara träning som gäller. Jag har fått  beröm för mitt uttal däremot har min lärare inte sagt något om mina gramatikkunskaper, undra varför..... Idag har vi bland annat övat "depuis" "pour" "pendant" "en" "entre" "parmi" "environ" "vers" . Jag har glatt startat en konversation om diverse olika ämnen utan att ha en aning om hur jag skall avsluta dem men tillsammans med min duktiga och trevliga lärarinna har det ordnat sig.
Eftersom jag är väldigt matintresserad har vi talat mycket om mat och vin men vi har även prata om allt från vigselringar till det svenska skolsystemet.

Nyons är en mycket fin liten ort och det känns lyxigt att studera med en klarblå himmel och vackra olivträd framför ögonen. Tyvärr kan jag inte infoga någon bild härifrån just nu eftersom jag glömt ta med mig sladden för att överföra bilder från telefonen. Ni får hålla tillgodo med en bild från Languedoc från förra veckan.

Nu skall jag repetera lite oregelbundna verb innan jag lägger huvudet på kudden, det är verkligen tröttsamt att koncentrera sig så mycket som jag gjort de två senaste dagarna.4 kommentarer:

 1. Grattis med framgångar i franska! Det måste vara härligt att lära språket på detta viset :-)

  SvaraRadera
 2. Ja det är det, jag kan verkligen rekommendera det. Danièle, min lärare är en duktig och mycket trevlig person. Det har inte varit svårt alls att ha något att prata om, tiden har bara flugit fram.

  SvaraRadera
 3. Den blir nog så jag måste göra också - mina franskstudier på hemmaplan är inte effektiva nog...

  SvaraRadera
 4. Känner att jag nog också måste göra något liknande för att det ska bli fart på franskan...

  SvaraRadera