lördag 29 september 2012

En vecka går så fort...

I morgon är vår vecka här i Causses slut för denna gången, att det kan gå så fort.. Vi har i alla fall hunnit med många trevliga utflykter och tid i vårt älskade hus. Vädret har varierat från strandväder till ösregn idag.
Vinrankan hade klarat sig och min chilli Espelette hade några frukter, de får följa med hem med E. Jag lämnar Causses imorgon men inte Frankrike, nästa etapp för mig är en vecka i Nyons där jag skall träna franska. Det skall bli roligt men lite nervöst är det också.  Jag hoppas verkligen att jag skall lära mig att få till meningarna lite bättre, alla småord som behövs för att meningarna skall låta vettiga o inte så förfärligt krystade som mina gör idag hoppas jag snappa upp.

I torsdags åkte vi på en utflykt till Lac de Salagou, den är precis som nästan alla sjöar här i Frankrike konstgjord, dvs man bestämmer sig för att bygga en damm vi ett vattendrag och så fylls sjön på. Resultatet blir nästan alltid att hus och ibland hela byar måste tömmas därför att de dränks när sjön bildas. Vid norra delen av sjön stannade vi till vid en by som hette Celle. Den låg alldeles vid sjökanten och visade sig vara helt öde, förutom ett hus där det verkade bo någon. Det var så konstigt att gå omkring där o se allt som skall finnas i en fransk liten by, borgmästaren hus, en kyrka ett torg osv, allt var där förutom människorna. Vi googlade på byn när vi kom hem och det visade sig att de från början tänkt sig att sjön skulle bli 10 meter högre och alltså löste de ut alla som bodde i byn. Sedan blev det inte så och nu är det entusiaster som vill återuppbygga och befolka byn igen.

Celle

3 kommentarer:

  1. Vad spännande med franska kursen, hoppas att du skriver mer om den senare

    SvaraRadera
  2. Det skall jag göra, jag har bara precis installerat mig och skall om liten stund äta middag med värdfolket. Fick en liten kickstart när jag blev hämtad av min lärarinna, hon pratade naturligtvis bara franska med mig:)

    SvaraRadera
  3. Spännande låter det! Är det privat undervisning el är det en grupp? Väntar som Madame Pri mer info om denna kurs.

    SvaraRadera