söndag 27 juli 2014

Gårdagens middag inspirerad av både Frankrike och Sverige

När vi var nere i Frankrike senast besökte vi Auberge du Presbytere i Vailhan och åt en underbart god middag. Miljön är väldigt fin med en underbar utsikt. Det är ett populärt ställe så det är en bra idé att boka bord i förväg. Den lördagskvällen vi satt där kom det flera stycken som tyvärr inte fick plats.

Förrätten som vi åt där var en kräm gjord på aubergine smaksatt med bland annat skaldjursfond och väldigt vackert dekorerad.
I fredags besökte vi Ugglarps grönt som jag länge velat besöka. De hade mycket grönsaker som de själva odlar och jag gick loss på väldigt många olika grönsaker. Igår blev det en förrätt inspirerad av den vi åt i Vailhan med alla de härliga grönsakerna från Ugglarps.
Auberginen fick jag köpa på annat ställe.Blev det lika gott som i Vailhan? Ja det blev det men kanske inte riktigt lika vackert på ett glasfat som på en skifferplatta.


Jag hade tänkt visa några bilder från själva restaurangen också men det kommer i nästa inlägg. Vårt internet är så trögt och har så varit i tre dagar nu, vet inte om det fått värmeslag eller åsknedslag men något skumt är det. Jag orkar inte vänta på att ladda upp fler bilder nu, det är dags att sova.

2 kommentarer:

  1. Hej Sandra! Vad roligt att jag hittat din blogg! Tycker om din blandning av vardagsliv och matlagning. Att " härma" (jag menar inspireras av) en rätt man ätit på restaurang är något jag och mannen också sysslar med. I början på juli var vi på en restaurang i västra Nice, Le Mesclun tror jag den hette. Där fick jag en sås till fisken som var en blandning av salladslök, kapris, svarta oliver och soltorkade tomater. Allt fräst i olivolja. Jättegott till vit fisk nu i värmen! Hälsningar Boel

    SvaraRadera
  2. Roligt att du gillar min blogg Boel. Ja visst är det kul att pröva nya rätter. Såsen du beskriver låter mums!

    SvaraRadera