måndag 14 juli 2014

På vandring i Pyrenéerna

Onsdag, torsdag och fredag vandrade vi i Pyrenéerna. Jag gillar att vandra men har egentligen aldrig varit en fjällvandrare, men förra året var vi med I och I i de svenska fjällen och då kände jag att har vi vandrat i höga berg i Sverige måste vi göra det i Frankrike också. Dessutom var det ett reportage om Pyrenéerna i Lantliv i vintras som var väldigt trevligt så det avgjorde saken, vi bokade boende i Luz St Sauveur.

Vi startade i tidigt i onsdags morse och vårt första stopp var Toulouse där vi plockade upp E som skulle följa med oss på vandringen. Efter att ha snurrat runt en hel del i Toulouse där vår gps visade oss en hit och en dit var vi på väg mot bergen. Från Toulouse till Luz St Sauveur tog det nästan 2 timmar. Det var lite småmulet när vi kom fram men snart sprack det upp och vi såg solen.Rödvit markering var GR10, vilket är den vägen som går hela vägen mellan Atlanten o medelhavet  över Pyrenéerna, hela sträckan lär ta 52 dagar. Vi hade bara 3 dagar så vi nöjde oss denna gång med att gå vissa sträckor på GR10.Väldigt grönt och blommor över allt.Här är vi på 1500 meter, vi startade på strax under 1000 meter så vi hade en kraftig stigning i början på vandringen, men belöningen i form av en fantastisk utsikt var värd vart enda steg vi tagit.


Hur många fina blommor som helst passerade vi.

Mycket korvar och skinkor, den högsta kvalitén var de korvar som var gjorda på svarta grisar.Jaf förstår inte vad man skulle ätit om man hade varit vegetarian...Bara ett par grader varmt.


Vägen tillbaka till Causses gick över det kända Tour de France passet "Tourmalet", som tur var åkte vi bil och slapp att trampa upp. Det skall Tour de France åkarna göra om ca en vecka. Toppen på passet är på 2115 meter.Plötsligt skuttade en alpacka fram bland bilarna.Funderar ni på att besöka Pyrenéerna så gör slag i saken, jag kan verkligen rekommendera det, så vackert och skönt och inte mycket turister där.2 kommentarer:

  1. Vad inspirerande! Bodde ni på samma ställe där eller hade ni flera?

    SvaraRadera
  2. Vi bodde på samma ställe, men det fanns många olika vandringar att välja på så det funkade bra.

    SvaraRadera