tisdag 1 juli 2014

Äntligen framme

Jag då är vi äntligen här igen i vårt andra hem. Vi kom hit i söndags kväll., ganska sent eftersom vi lämnade Alsace alldeles för sent och sedan fick vi köa på motorvägen eftersom det var en trafikolycka. Men det gör ju inget om vi kommer sent, huset finns ju här och väntar på oss. Efter att ha burit in allt i huset så var det dags för "husesyn". Huset mådde alldeles förträffligt. Jag var mest intresserad av hur växterna på terrassen mådde. Ni som följt mig här på bloggen vet att vi haft problem med styrenheten till vårt bevattningssystem. i påskas installerade vi en ny och så här långt verkar den ha fungerat. Alla växterna var jättefina. Det var mängder av körsbärstomater på plantan jag satte i påskas och passionsblomman hade klättra och blivit 1,5 meter längre, den tävlar just nu med vinrankan om vem som kommer längst.Mums med solmogna tomater
Ett par timmar på stranden har vi hunnit med.

På vägen hem besökte vi La Ferme Biterroise som säljer lokalproducerat och de mesta är ekologiskt. Hem följde massa frukt och grönsaker, lite getost, ekologiskt öl samt en rosmaringelé.Butiken är populär och det är alltid många där.Aubergine med getost blev ett av resultaten av besöket.
Härligt saftiga tomater från närområdet förgyllde vår sallad.Till detta ett glas roséAllt medan tornseglarna leker tafatt över takåsarna.

4 kommentarer:

 1. Ser härligt ut! Bara att starta den franska vistelsen med lokalt odlade råvaror.... härligt. Bor ni nära Beziers?
  Själva är vi nya husägare sen 2013 i Villeneuve-les-Beziers.
  http://stormpartner.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Vi har haft vårt hus sedan 2010 och älskar verkligen området. Vi bor i Causses et Veyran.

   Radera
 2. Salut, skönt att blommorna klarat sig denna gång! Vi är i franska Jura och njuter av finfint väder. Ses snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni druckit vin jaun ännu?
   Kör försiktigt!

   Radera