onsdag 4 december 2013

Vandra i Pyrenéerna

Efter vår vandring i svenska fjällen i augusti fick jag verkligen lust att vandra igen, men i Pyrenéerna.
I senaste Lantliv som ofta brukar ha trevliga resereportage från Frankrike var det ett reportage om Pyrenéerna.


Jag vill dock inte glida omkring, jag vill vandra vilket betyder att Pyrenéerna för min del skall besökas på sommaren.
Artikeln var trevlig och innehöll flera bra tips på orter att bo i och ha som utgångspunkt för vandringar. GR 10 som går genom Pyrenéerna från kust till kust kan man till exempel gå en bit på. Om man skall gå hela tar det cirka 52 dagar så den långa turen får nog vänta ett tag... Planen är nu att beställa en guidebok över GR 10 och fundera på var vi skall boka boende för ett par nätter. Känner jag mig själv rätt så räcker det nog med två nätter sedan vill jag säkert åka "hem" till Causses igen, vilket är ca 3 timmar bort.

I Baréges har det före detta sjukhuset, troligen ett sanatorium blivit ett vandrarhem. Mycket snö på denna bilden också vilket på ett sätt ser lite fint ut, men bara på bild, jag vill som sagt åka dit på sommaren. En tur med linbanan upp till väderstationen vid Pic du Midi skulle också vara kul att hinna med.
Jag vill naturligtvis också testa lite av deras skinkor, korvar och ostar.
5 kommentarer:

 1. Lantliv har haft flera härliga reportage fr Frankrike. Har sparat dem alla. Läste också denna artikel, lät spännande för en utflykt, inte allt för långt bort heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Lantliv är överhuvudtaget en favorit hos mig:)

   Radera
 2. Vilka vackra vinterbilder! Inte för att man längtar efter all denna snö - men det är vackert att titta på ;) Annars föredrar jag också sommarbergen med blommor och betande djur och en och annan krog längs vägen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni vandrat i Pyrenéerna? Har du i så fall något tips?

   Radera
  2. Vi har gjort en liten vandring men utgångspunkt från Llo. Kan berätta mer när vi ses.

   Radera