söndag 15 december 2013

Ryan Air sviker Göteborg

Att man inte kan lita på att Ryan Air behåller de linjer de har visste jag ju, ändå blev jag besviken igår när jag hörde att de lägger ner linjen mellan Göteborg och Girona. Efter lite googlande idag så tror jag mig ha förstått att Ryan Air inte kommer att flyga till Girona alls, i alla fall inte från Sverige eller Norge. Jag läste för något år sedan att Gironas flygplats ville höja priset för att få flyga dit, så det är väl en konsekvens av det kanske. I nyheterna stod det att de totalt minskar med 4 destinationer från Göteborg, från 19 till 15. De håller på att byta ut sin flygplansflotta men när det är gjort 2016 tror Göteborg att de skall få fler avgångar igen. Jag undra hur man gör för att lobba för Beziers hos Ryan Air......

Tittade på flyg ner i påsk, då jag verkligen hoppas vi skall ner och då finns två alternativ med Ryan Air, antingen till Marseille eller från Norge direkt till Beziers. Att flyga från Norge var mer än dubbelt så dyrt som från Göteborg till Marseille. Men om nu längtan blir för stor, det är ju långt till påsk, så går det att flyga från Norge till Barcelona i till exempel februari för nästan ingen kostnad alls. Det skulle vara väldigt roligt att se mimosan blomma vilket den ju skall göra i februari och så skulle det vara kul att besöka och se hur det går för Chez Amis B&B. Så beslutsamma och effektiva som Magnus och Outi är så har det nog hänt en hel del i deras nyaköpta hus då.

Här kommer lite bilder från mitt älskade Frankrike i väntan på att åter få besöka mitt andra hem.


 
 
Mogen citron i December 2012
 
 
 

 
 
Marseillan, December 2012
 
 
 

 
 
Svenskt och franskt julgodis, jag måste erkänna att det svenska var godast men det franska finast att titta på.
 
 
 
 

 
 
Men fransk ost är bäst!
 
 
 
 
 
 
Redan i slutet av December fanns det hopp om nya druvor!
 
 
 
 
 
 
Huvudkudde för badkaret, det är en julklapp från E förra året. Just nu skulle jag så gärna vilja krypa ner i ett varmt lavendeldoftande skumbad samtidigt som jag skulle lyssna på lite finstämd julmusik. Kudden och badkaret är dock dryga 200 mil bort så det är bara att bita ihop och hoppa in i duschen efter ett avklarat Friskis o Svettis pass. Jag har i alla fall duschkräm med lavendeldoft att ta till. Det tillsammans med att jag nynnar på Stilla natt får bli avslutningen på min söndag.
 
 

4 kommentarer:

 1. Ryanair minskar även avgångarna här i vårt närliggande Skavsta o samma orsaker anges även här.

  Vi drömmer om vår semester o bilresa ner i juni till underbara Languedoc :). Under tiden fortsätter vi hålla koll på http://husilanguedoc.se/ ;)

  SvaraRadera
 2. Än så länge klarar sig Skavsta-Beziers…
  Vi får kanske börja hoppas på Norwegian och SAS till Montpellier också?

  SvaraRadera
 3. Montpeillier skulle inte vara så dumt. Norwegian testade i somras att flyga Köpenhamn- Montpeillier, de får gärna fundera på fler orter. Det är ju också så mycket trevligare att flyga med dem.

  SvaraRadera
 4. Ja inte kan man lita på någon nuförtiden...! Norge till Beziers vet jag fler som åker - hoppas det kan passa er! Fantastiskt foto på citronen - man känner hur den doftar.

  SvaraRadera