söndag 24 november 2013

En frankofil helg

Denna helgen har när det gäller mat präglats av Frankrike i allra högsta grad. På fredag eftermiddag var min längtan efter Moules Marinières så stor så det var med hjärtat i halsgropen jag steg in i fiskaffären klockan kvart i sex, tänk om det inte fanns kvar några nät med musslor men jag hade tur, det fanns kvar. Istället för att laga musslorna med ett torrt vitt vin använde jag istället en torr sherry, tillsammans med schalottenlök och en skvätt grädde blev det en alldeles underbar Moules Mariniéres. Till detta serverade jag en aioli med både saffran och rökt paprika, det var väldigt gott. Det torra vinet som inte hamnade bland musslorna fick istället plats i våra glas och här var det naturligtvis franskt, en Riesling från Alsace utan allt för mycket karaktär av petroleum var utmärkt till.
Efter musslorna smakade det bra med lite getost och lite fikonsylt från Languedoc.Dessutom blev det lunch hos restaurang La Bouffe i Göteborg i lördags.

En lyckad fransk mathelg!


3 kommentarer:

  1. Mums - så gott det ser ut! Snygg kastrull också - verkligen franskt .

    SvaraRadera
  2. Den är ännu snyggare nu, jag har just putsat den, E tyckte när han såg den på bild att den såg lite väl sliten ut....

    SvaraRadera
  3. Patina... visar att den varit använd och inte bara stått i ett vitrinskåp :)

    SvaraRadera