lördag 30 mars 2019

Några dagar till i ett soligt Frankrike

Vi har haft fantastiske dagar här med en outtröttlig sol som värmt gott på dagarna. Vi har hunnit med tre långa vandringar på minst 1 mil vardera. Vi har varit vid havet och ätit ostron och varit på fågelvandring. Vi har besökt Montpellier och Marche de Lez. Hunnit träffa vänner har vi också gjort samt lite småfix i huset. E hittade en by där det finns en koloni med rödfalkar som tydligen är ovanligt.
Jag har testat att skissa med Sketch Languedoc och det var superroligt. Det kommer jag säkert att vara med på någon mer gång härnere.

Igår var det en liten skogsbrand inte så långt från vår by, Canadair-plan flög i skytteltrafik över oss på väg för att släcka och sedan fylla på tankarna igen.

Imorgon går färden norr över igen, det känns så där. Lite goda ostar får hänga med i bagaget samt en förpackning med vaktelägg, det blir bra till påsk.
Fjärilslavendeln blommar för fullt och bina är som tokiga. Dock tycker inte jag att det blir lika god honung från denna som av vanlig lavendel, men vacker är den.
Surr,surrBladen på vinrankorna har precis börjat titta fram.Vinet står stolt i raka rader, utan blad på rankorna påminner fälten om masskyrkogårdar.,

Sämre plats att inta lunchen en solig torsdag får man leta efter.

Jättegoda ostron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar