måndag 13 maj 2019

Ostron i underbar miljö

Senast vi var nere i vårt franska paradis testade vi ett för oss nytt ställe att avnjuta ostron på. Det är en restaurang som enbart serverar ostron och musslor. I slutet av mars satt vi en lunch ute i solen och nästan doppade fötterna i vattnet och avnjöt ett fat med ostron. Till detta naturligtvis ett glas Picpoul, det lokala vinet som passar så bra till ostron. För mig är det Picpoul eller Champagne när det bjuds ostron. Som jag berättat i ett tidigare inlägg så är det här med att äta ostron en ganska ny erfarenhet för mig. Jag smakade mitt första ostron för cirka tio år sedan men sedan dess är jag fast.

Restaurangen heter Tarbouriech och är också en ostrongrossist, så miljön är avskalad och sitter man inne är man väldigt nära där man hanterar de upptagna ostronen. Jag tyckte att det var helt fantastiskt att sitta ute och titta på ostronbäddarna lite längre ut i det glittrande vattnet.Förutom att vara goda så tycker jag att de också är vackra!
Det fanns två olika typer av ostron att välja på. Båda är japanska ostron men beroende på hur man odlar dem blir de lite olika. De närmaste i bild här är Tarbouriech, de är lite fastare i konsistensen och smakar mer än det vanliga japanska ostronet. Anledningen till att dessa ostron blir så mycket mer köttiga beror på att man varje dag höjer upp dem så att de är ovanför vattenytan för att senare sänka ner dem igen. Detta gör man för att efterlikna tidvatten. De var en klar favorit men så kostade de nästan dubbelt så mycket.
Ett glas Picpoul
Inifrån restaurangen
Här vid den rostfria bänken öppnas det ostron mest hela tiden.
Gillar du ostron är detta definitivt ett ställe för dig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar