måndag 31 oktober 2016

Sen sist...

Ser att det nästan är en månad sedan senaste inlägget. Tiden har varit fylld med mycket jobb och framför allt två arbetsveckor i Kina. Det var en bra jobbresa men som alltid när man reser längre bort så har man tidsomställningen att vänja sig vid. Man brukar säga att det tar cirka en dag per timmas tidsskillnad att vänja sig, Sedan tycker jag alltid att det är jobbigare när man kommer hem igen oavsett om man åker öster eller väster ut, men det är klart när man kommer hem har man ju alltid redan haft en tidskillnad att vänja sig vid.

Jag hade glömt att maten i Kina kan vara så tråkig, och ibland ganska konstig också. De äter  ju nästan vilken del av djuret som helst och nästan vilket djur det än är. "I Kina äter man allt med ben utom bord" var det någon som sa till mig och jag måste säga att det verkar vara så. Det är ju ett stort land och det finns många olika kök, de jag träffade på denna gången var inte de mest spännande.
De sista dagarna där fantiserade jag om vad jag skulle äta när jag kom hem och som så ofta så drömde jag om skaldjur från Västkusten.

Tiden för tyfoner skulle vara slut igentligen men en av de allra kraftigaste för säsongen jagade hem oss en dag tidigare. Vi hade tur som kunde boka om vår resa, dagen därpå när vi egentligen skulle åkt från Hong Kong var allt nerstängt. Det innebar att jag fick fredagsmys i form av mina älskade skaldjur.

Inte mycket Frankrike de senaste veckorna alltså men i helgen festade vi loss på Cassolet med ett rött vin från Corbier. Efter en mils vandring i härligt höstväder tyckte vi att Cassolet kunde passa.


Här tillagades en av våra luncher.Det var mycket lök, vitlök och kål i dessa trakter. Med lite soja och ris är det helt ok, men inte så väldigt spännande.En timma på dessa pallar vid ett lika lågt bord ätandes ris med mera med pinnar sätter sina spår kan jag intyga.


Detta var bland det godaste på hela resan.På samma restaurang fanns också detta på menyn...Grönt te morgon, middag, kväll.Kinesisk streetfood
Blåmusslor från Västkusten kokade i lite pastis, det är mums.Borta bra men hemma bäst.


Cassoulet, grytan kommer ursprungligen från Castelnaudary och innehåller konfiterad anka, bönor och korv. Kanske inte det som gör sig bäst på bild men gott och väldigt mättande. Jag undrar vad kineserna tycker om denna rätt?


2 kommentarer:

  1. Oj, man får ingen jättelängtan efter exotiska Kina och dess mat efter detta... Den där bilden som fanns på menyn ger riktigt obehagliga associationer. Tacka vet jag musslor ;)

    SvaraRadera
  2. Nej tyvärr kan jag inte rekommendera Kina för dess mat.

    SvaraRadera