söndag 2 oktober 2016

Héric tur och retur

För drygt en vecka sedan var vi fortfarande kvar i vårt franska hem, solen sken och vi var sugna på en liten längre vandring. Ingen av oss hade våra riktiga vandringskängorna med oss eftersom vi åkte med bara handbagage och kängorna tar typ upp halva väskan. Planen blir att nästa gång vi är där göra en shoppingrunda på Dechatlon för att införskaffa ett par bra vandringskängor som kan bo därnere. Så vi letade  efter någon bra stans att vandra där mina vita Coq Sportif skulle funka. Valet föll på att vandra upp till den lilla byn Héric genom Gorges d´Héric,  men vi ville gå lite längre så vi körde till den lilla byn Saint-Martin-de-´Arcon och startade därifrån. Sammanlagt blev det en vandring på 1,5 mil, det var härligt.
Från Pont de Soupirs fortsatte vi upp genom Gorges d´ Héric
Såg en ny blomma som jag inte sett tidigare, i alla fall inte växa vilt.
Här växer det jättemycket kastanjer.
Vackert när solen strilar ner genom grenverket.

Även här växer det vin.Var sugen på att plocka några kvitten för att göra god marmelad, men vi närmare eftertanke insåg jag att det blivit att knycka inte plocka, trädet stod i en trädgård..
Framme vid Roc de l´Homme som ligger i början på Gorges de l´Heric.Nu är det väldigt lättgånget, men o så vackert det är. Det märkdes att det varit väldigt torrt, inte mycket vatten alls i floden.Här är det dock rätt djupt.Här var det nästan helt torrt.Framme i Héric blev det fika o glass.Héric består av ett fåtal hus som är mycket gamla.Sista biten tillbaka till bilen trampade vi på gammal romersk väg, tänk så länge dessa stenar legat här.Utanför borgmästaren i Saint-Martin-de-L´Arcon kunde vi ta del av 8 råd om det börjar regna häftigt och det blir översvämning. Att det kommer att komma häftiga regn senare i höst är nog ganska så troligt och då gäller det att veta hur man skall bete sig. För två år sedan var det flera människor som dog för att de spolades bort av en rasande flod så det är högsta allvar när vattenmassorna forsar fram.4 kommentarer:

  1. Fina vägar ni hittat! Heric kunde jag sedan tidigare men den andra får väl prövas också!

    SvaraRadera
  2. Jag skulle gärna plantera en kvitten i trädgården. I november blir det en platan. Tror att det ska gå så här i närheten av Vättern.

    SvaraRadera
  3. Plataner är fina men undra om inte kvitten är tåligare på vår breddgrader.

    SvaraRadera