måndag 14 november 2016

200 mil bort och för 7 veckor sedan

Tänk att det inte är mer än 7 veckor sedan som vi upplevde allt detta. Det känns väldigt avlägset när man jämför med snön och den råa temperaturen som råder här hemma nu. Jag blundar och drömmer mig bort... Och som jag sagt så många gånger förut, jag är lyckligt lottad som har detta paradis att komma tillbaka till. Jag är så glad att vi inte tvekade den där gången för sex år sedan utan vågade slå till och köpa vårt lilla hus. Jag minns hur pirrigt det var att bestämma sig och att skriva på kontraktet, hur spännande det var att sätta nyckeln i dörren första gången och för att inte tala om hur kul det var att börja planera för möblering och annat fix. Vi har upplevt så mycket kul under dessa åren och vi har fått många nya vänner.

 På juldagen 2009 surfade jag runt och råkade hitta Franska hus hemsida och en litet spirande hopp om att det kanske var möjligt att hitta ett litet hus i södra Frankrike tändes. Vi skickade in en intresseansökan och under våren 2010 var vi ofta inne och kollade på olika hus som var till salu. Vi bokade två veckors semester i området och bestämde att vi i början på juli skulle kolla på ett antal hus. Vi tittade på fyra stycken första dagen och hus nummer två är det vi idag äger. Vi var beredda på att det skulle ta längre tid att hitta vad vi sökte men när det bara känns rätt från första stund är det inte så mycket att tveka på. Jag är glad att vi bestämde oss och att vi vågade, vi har inte ångrat oss en sekund.

Nedan lite blandade bilder från när vi var nere nu i september.
Vid La Clape, den härligt blåa Languedoc himlen.
Fönsterluckor i samma blå nyans som himlen.
Fortsättning på det blå temat. Marseillan som vi alltid återkommer till.
Mer Marseillan och mer blått.
Blått Medelhav
Vår älskade flod Orb, också vackert blå.
Fikonträd mot blå himmel.
Vi hittade lite fikon också, de var ganska små eftersom det varit extremt torrt.
Dukat för middag med kära vänner
 Första gången vi använde våra nya tallrikar som inhandlades i Provence i somras. Jag tycker det blev vackert med den gröna årtsoppan i de turkosa tallrikarna. Små vaktelägg och lite frästa bondbönor förgyllde soppan.
September betyder vinskörd, här ett lass på väg till pressning.
Skörden var ganska tidig i år, men här är några druvor som inte skördats ännu. Stora tunga och fina klasar som är helt obesprutade. De kommer att ingå i ett ekologiskt vin.
Här testar vi druvjuice som bara jäst tre dagar, fortfarande söt och med låg alkoholhalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar