söndag 31 januari 2016

Några franska vykort

Läste ett inlägg på Facebook idag om det lilla antikvariatet i Pezenas som är så mysigt och där du förutom att botanisera i böcker och gamla vykort kan sitta ner och ta en kopp te eller kaffe.

Senast jag var där var i januari förra året. Vi hade med oss A och H och H som själv är författare blev alldeles till sig, hon hade kunnat stanna där hela dagen om vi andra inte varit lite mer ivriga på att göra lite mer i Pezenas.

Jag köpte inte några böcker men väl några fina gamla franska vykort, varav två nu hänger tillsammans med andra franska vykort i en brokig blandning. De flesta av dem har mat och dryck som tema vilket passar bra i köket. Med jämna mellanrum byter jag ut ett kort till något annat. Gillar att titta på dem och drömma mig bort till La France.
Aparté tror jag att den lilla butiken med gamla böcker heter. Här slog vi oss ner i den gamla soffan.

Så här ser samlingen av vykort ut.Här är ett av korten jag köpte i PezenasOch här är ett tillMen det här är inte från Frankrike utan istället min farfars mejeri i Luttra. Den lille parveln i hörnet är min pappa. Det har hänt en del med utvecklingen av livsmedelsproduktion de senaste 75 åren.Pastis, oliver och boule, så mycket mer sydfranskt kan det inte bli.


2 kommentarer:

  1. Härliga vykort! Köper alltid med oss några hem eftersom de är, ja, så mycket roligare/vackrare/påhittigare i Frankrike.

    SvaraRadera
  2. Det är mycket de är bra på i Frankrike.

    SvaraRadera