måndag 8 februari 2016

Kan man tova en tornseglare?

Svaret är ja och beviset finns längre ner i bloggen.

Jag lyssnade alldeles nyss på Livet i Languedoc på Tyresö radio där Rakel och Arne Persson är intervjuade. Detta inslaget var det sjätte i serien som handlar om svenskar som flyttat till Languedoc och driver någon typ av företag. Arne är murare och har fullt upp med olika husrenoveringar och Rakel är konstnär och skapar genom tovning. För två somrar sedan var vi ett gäng svenska kvinnor som i  två dagar tovade under ledning av Rakel. Vi hade glädjen att få hålla till i en annan bloggerskas trädgård i Murviel.

Mitt alster var alltså en tornseglare, eller kanske snarare inspirerad av tornseglare. Varken storleken eller färgerna är en tornseglares men jag blev ganska nöjd ändå. Det var ganska svårt, framför allt att skapa kroppen i frigolit. Det var runt denna som man sedan började tova. Skissen var hastigt nertecknad på baksidan av ett pappersunderlägg från byns bar. Detta fixade E kvällen innan när vi firade 14 juli på torget framför vår lilla bar.

Hur som helst så är den nu upphängd i trappan i vårt lilla hus i Frankrike och tittar man hastigt upp när man tar sig de sista trappstegen upp till köket kan man nästan tro att den är på väg att störtdyka.http://www.tyresoradion.se/1515


Här är länken till radioprogrammet. Inslaget med Rakel och Arne var det sjätte, lyssna gärna på de innan också. Där träffar ni flera av de svenskar som startat B & B nere i våra trakter eller på annat sätt lever sin dröm i detta underbara område.
Upphängd i nylåntråd gör att den ser ut att sväva frittSnart lyfter den

Den här tillverkade B
Här är en "draghund", jag undrar om E använt den för att minska draget från dörren.

4 kommentarer:

 1. Man får kalla det konstnärlig frihet... H kallar min tornseglare för sälen. Tja, jag gillar sälar så varför inte? Det har varit trevliga program från Tyresöradion, många man känner ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att vi utgick från samma skiss så har vi gjort olika konstnärliga tolkningar, precis som det skall vara. Har du tovat något mer på egen hand efter vår kurs?

   Radera
 2. Snygg tornseglare! Verkar som just Languedoc är svenskarnas del av Frankrike. Många bloggar. Tänker mig att språk och fransk byråkrati kan ställa till det om man ska jobba som egen företagare i la France. Språket är läckert men knepigt svårt.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig, franska är vackert men ack så svårt. Languedoc är ett så fint och varierat område, hav, berg, vin, mat och en spännande historia. Languedoc är genuint.

  SvaraRadera