söndag 16 augusti 2015

Moules à la Causses

På vår byfest för fyra veckor sedan serverades otroligt goda musslor. De lagades på en jättegrill och de var smaksatta med pastis och en massa örter.


Igår försökte vi återskapa detta hemma på vår grill. Resultatet blev väldigt bra, de både luktade och smakade som de vi fick i Causses 19 juli. De höll dock på att bli kokta på spisen inne istället eftersom ett regnväder behagade komma in i vår trädgård precis när vi fått tänt grillen. Det klarade sig dock eftersom vi la på locket på grillen. Vi fick dock njuta dem inomhus med ett glas rosé, mums!
Jag använde de örter som fanns i trädgården, saknade timjan men det blev bra ändå.
Den här ingrediensen är viktig för att få rätt smak.Det regnade som sagt väldigt mycket, men grillen var rejält varm så det funkade.


1 dl Pastis tillsammans med lite kvistar av örterna "kokade" på grillen i 10 minuter.När de fortfarande var varma hällde jag över en marinad med örterna finhackade tillsammans med lite citronsaft, fint hackad rödlök, en pressad vitlöksklyfta, 1 msk havssalt, 1 dl olivolja och lite Pastis till, bara för säkerhets skull.Sedan var det bara att njuta, fast inte på terrassen utan inne i köket, men det funkade det också. Det var riktigt mysigt att mumsa på musslorna medans regnet smattrade på markisen utanför.
Så här såg grillen ut på byfesten, men vi var ju lite fler där också. Här grillades 140 kg musslor i omgångar. Jag hade bara 1 kg igår. Behöver jag säga att det inte kom en droppe regn.

3 kommentarer: