torsdag 18 september 2014

Snart,snart...

Äntligen är det åter dags att styra kosan söder ut. Det är ganska så precis två månader sedan vi åkte hem från Frankrike. Mycket har hänt sedan dess både roliga och tråkiga saker, precis så som livet är.

Jag ser fram mot att åter vara i vårt lilla hus och omslutas av de tjocka stenväggarna som ger mig ett lugn.Sedan är det naturligtvis roligt att åter träffa en del av våra vänner, några bor precis som vi bara ibland där nere och några andra har tagit steget fullt ut och bor där permanent. Det blir spännande att se hur Outi och Magnus iordningställande av sin källaren till restaurang fortlöper.

Vinskörden är nog inte helt avslutad ännu så lite vintraktor ute på vägarna får vi säkert se. Jag hoppas verkligen att inte de häftiga regnskurarna de senaste dagarna förstört för mycket av de druvor som ännu inte plockats.

Jag hoppas också på solens återkomst och att vi får möjlighet att bada i Medelhavet. Något dopp i floden som vi ofta brukar ta mitt i sommaren blir det nog inget av den här gången. De bilder jag sett på Orb efter skyfallen inbjöd inte till bad.

Lite vandring, något besök hos vinodlare och test av för oss ny restaurang står också på schemat. Men mest av allt skall jag bara vila.Så här stilla flyter inte floden Orb just nu.Men så här kanske havet snart ser ut.Jag har inte lärt mig ännu att känna igen olika druvor på utseendet av klasarna och bladen så jag vet inte vad detta är; Carignan, Grenach, Cinsault, Mauvedre eller Syrah är det förmodligen.3 kommentarer:

  1. Vi skall försöka, får nog plats i handbagaget :)

    SvaraRadera
  2. Så skönt att få resa ner till värmen ett tag. Är det dåligt nu så blir det väl strax fint igen. Här ska visst bli kallt fr o m imorgon.

    SvaraRadera