onsdag 20 augusti 2014

På loppis på Mareillan plage

Vi har varit på loppis på Marseillan plage, fast det var en dryg månad sedan... Det blev inte av att jag bloggade om det precis efter att vi varit där och sedan har det fallit i glömska tills att jag tittade på mina bilder från sommaren i Frankrike nu i kväll.

Även om man inte alltid hittar något så är det ändå kul att strosa runt och se vad som bjuds. Det är också den där lilla pirrande känslan av att man faktiskt kan göra ett fynd och hitta det där som man hoppats på eller hitta det där som man inte visste fanns och som man inte visste man behövde.

Ända sedan någon mer eller mindre mitt framför näsan på mig plockade till sig de fina glasen för pastis som jag ville ha men bara skulle stämma av med E att han också gillade dem, har jag letat efter nya glas för pastis.

Jag fann dem på Marseillan plage nu i somras.Ricard är ett av de vanligaste märkena av pastis, det är till och med så att man ofta säger varumärkesnamnet när man beställer istället för att säga att man vill ha en pastis. Flaskan i bakgrunden är ett tidigare loppisfynd. Ett glas pastis är gott som aperitif en varm sommarkväll.


Här följer bilder på sådant vi inte köpte, mycket som är väldigt fult men också saker som skulle kunna blivit ett fynd...Skulle kunna funka på terrassen?Mer på samma tema.Lampan i rätt miljö kan bli fin.Eller kanske denna lampan?En klassisk fransk kopparkastrull kanske?Några begagnade bouleklot kanske?DockorVisserligen älskar jag skor men de här var lite too much.Lite mer fotriktiga.Dressade i dessa plagg är man redo för höstens vildsvinsjakt.Franska pantalonger.


Men som sagt jag nöjde mig med 6 stycken glas för pastis denna gången. Min paroll är att glas,  ljusstakar och lyktor kan man aldrig få för många av.4 kommentarer:

 1. Jag gillar din paroll!! Skulle kunna lägga till keramikskålar också....

  SvaraRadera
 2. Pastisglasen skulle jag gärna lägga vantarna på. Får kolla på loppisen här - Hjo can help. Man vet aldrig.

  SvaraRadera
 3. Keramikskålar är inte så dumt det heller.

  SvaraRadera
 4. Annars får ni ta en tur till Frankrike om Hjo inte kan leverera.

  SvaraRadera