söndag 17 februari 2019

Äntligen börjar vi se lite ljus igen

Nu blir dagarna längre igen och så här halvvägs genom februari är det märkbart både på morgon och eftermiddag. Det är så här års som jag börjar fundera på hur jag överlevt de senaste månaderna.

Jag har svaret på det, tränat, tagit långa promenader på helgerna och lagat mat till nära och kära. När jag kollar igenom bilder från januari och februari så kan jag konstatera att det är mycket matbilder.

En resa till vårt älskade Frankrike är inbokad, men fortfarande att antal veckor kvar. Men det är härligt att längta och att veta att huset finns där och väntar på oss. Fick en bild som O tagit på vår terrass i början av februari, rosen blommar:) För ett par år sedan bytte jag ut citronträd till ros, efter att vi haft två olika citronträd och båda dött av torka eller ohyra. Jag tänkte det skulle bli bra med en ros istället och den är absolut tåligare men den busen blommar nästan bara när vi inte är på plats, som till exempel i februari. Nästa år får det nog bli februari så kan vi både njuta av vår ros och mimosa.
Rosen har till och med nästan blommat ut.
Visst är Bohuslän vackert i januari men ljuset försvinner så snabbt.Dimman smyger sig in, solen har precis gått ner.
Den veckan av snö som vi fick i början på februari.
Delvis fruset hav.


De här bilderna är vackra, så vad klagar jag över... De flesta dagar har dock varit mulna, disiga, regniga och allmänt grå. Då lockas men ju inte att ta fram kameran och ta en bild.
Grått ute, ett försök till vår inne med dukningen.Våra skaldjur är ju extra fina så här års. Det är ett plus!
Italienskt tema med ett utmärkt rött, Barbera D` Asti.
Sashimi med fräst svartkål och sojabönor.
Inspirerat av Mexico
Inspirerat av Thailand
Skrei med syrad morot, fräst rödkål och havskräftor.
Glutenfri smörgåstårta med mycket från havet.Inspiration från Japan hos hemvändande Japanresenärerna I & IInga kommentarer:

Skicka en kommentar