tisdag 19 juni 2018

Blommor, frukt och kryddor

Jag har verkligen inte varit flitig här på bloggen, ser att det är mer än en månad sedan sist. Det beror främst på att jag rest så mycket den senaste tiden. Konstaterade just att det är inte många nätter den senaste månaden som jag sovit i min säng här hemma.

De flesta av mina resor i vår har varit av jobbkaraktär men jag har också hunnit med en sväng till Kiev och Poltava och hälsat på A.

Eftersom jag jobbar på ett företag som bland annat säljer kryddor har det varit temat för flera av jobbresorna.

Men snart så skall jag återse mitt andra hemland igen, just det, Frankrike.

Här följer bilder på blommor och blomsterarrangemang, frukter och kryddor från några av mina resor.                                             Sri Lanka

Sri LankaSri Lanka, det var mycket krysantemum.Sri Lanka, det riktigt lyser om denna näckros.Så här ser frukten cashew ut.Jackfruit ser så häftig ut där den växer mer eller mindre direkt på stammen.Kanel på Sri LankaMuskotfrukten från Grenada.Vacker växt från Grenada.På Grenada var krukväxterna stora buskar.En häftig växt, också från Grenada.Men vackrast av allt är nog ändå en bukett med svenska sommarblommor.

2 kommentarer:

  1. Vilka växter! Men om cashew ser ut så där så ser det ut som om vi äter fästet till frukten. Vad gör man med frukten?

    SvaraRadera
  2. Om jag fattat rätt så används inte frukten till något. Däremot gör man ibland sylt på muskotfrukten. Funkar till franska ostar😊

    SvaraRadera