onsdag 11 juli 2018

La France est toujours France

Så då är jag åter här i mitt andra hemland. För varje gång jag kommer tillbaka desto roligare är det. I förra veckan var det 8 år sedan vi hittade vårt lilla hus som vi tycker så mycket om och även om det är lite annorlunda känslor nu än då så är de definitivt inte sämre. Naturligtvis är det inte riktigt lika spännande som det var när vi letade hus, bestämde oss och när vi skulle flytta in och inredde huset. Men istället är det en känsla av hemtamt men ändå annorlunda än hemma i Sverige. Jag kan inte påstå att min franska är strålande men det är ändå med ett lite större självförtroende och lugn jag tar mig an en konversation nuförtiden.

Vår första vecka här nere har varit härlig, vi passade också på att tillsammans med I&I och A utforska Lot och Dordogne några dagar.
Första kvällen på terassen blev det en sallad med ekologiska grönsaker och lokal getost.

Jag är nöjd med vår soffa som jag laserat i svart och lagt på den nysydda dynan. Några nya kuddar med motiv från årets resor med jobbet blev ett färgglatt inslag.

Som alltid varierar temperaturen i Medelhavet beroende på om det blåser till eller från land. Just den här dagen var det 26 grader i havet och 32 på land.
Strax söder om Cahors bodde vi 3 nätter hos Bart och Christophe på Isle le Basse. Ett väldigt lantligt ställe som de renoverat upp och drivit sedan 2011. Fint och prisvärt. Vill man kan också boka middag hos dem, vilket vi gjorde första kvällen.
Då såg förätten ut så här, det krävs en väldigt skarp kniv och stadig hand för att skiva tomater så här tunnt och jämt.
Ankbröst med hallon, endiver och ett potatismos med choklad blev huvudrätt. Det var väldigt väl avvägda smaker. Till detta ett vin från Cahors, det svarta vinet gjort på 100 procent Malbec.
Till en fransk måltid serveras alltid ost innan desserten, i detta fallet den goda osten från Rocamadour.
En mils vandring utefter floden Lot stod på programmet. Temperaturen denna dagen var bara 26 grader, tur annars hade vi nog inte orkat.
Väldigt grönt och fint.
Den gamla pilgrimsstaden Rocamadour var väldigt häftig.
Cahors främsta sevärdhet. Bron byggdes på 1300-talet och det tog 70 år att bygga den.


Nu har vi upptäckt ännu ett fint område i Frankrike som vi gärna återkommer till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar