torsdag 20 juli 2017

Hemma i Frankrike

Så är vi här igen, i vårt lilla hus. Vi kom ner i söndags efter att haft ett depåstopp hemma i Sverige på 24 timmar. De första veckorna på denna semester tillbringade vi i USA tillsammans med I&I. Det var fantastiskt fint och trevligt men vårt lilla franska paradis är väldigt mycket att komma hem. Här känner jag att mina axlar sjunker flera centimeter ner, jag sover gott och jag känner mig glad och tillfreds. Eftersom det inte blir mer än två veckor här denna sommar bestämde vi att vi inte skall planera in allt för mycket att göra. Det har gått ganska bra de första dagarna. Bad i havet och i floden har det blivit.

Idag har det varit ganska mulet men varmt ändå, vi har hunnit med en vandring på knappt en mil och vi har varit på vinprovning. Vi besökte Moulin Gimié, en vinprovning som var arrengerad av La Maison Hansby. Än en gång kan jag konstatera att det finns så många duktiga vinmakare här och så många bra prisvärda viner.

Imorgon går vi kanske på vernisage och till helgen är det byfest i dagarna två, så sysslolösa är vi inte.
Medelhavet är alltid MedelhavetBästa badplatsen i floden enligt mig.Med utsikt över bergenBjörnbären börjar mogna.Men mandeln är inte klar ännu.La belle vie!

1 kommentar: