måndag 19 juni 2017

Två fina helger i juni

Tiden bara rusar iväg och väldigt snart är det midsommar. Som jag skrev i mitt förra inlägg så försvann liksom maj för mig.

Juni har varit fin och vi har hunnit med att njuta av Sverige mellan regnskurarna. Sverige är ju fantastiskt vackert så här års så fort solen tittar fram.

6 juni firade vi utanför Ulricehamn med E & H, precis i de trakterna där Änglagård spelades in.

Förra helgen hade vi besök av L & H. Någon  kopplingen till Frankrike i detta inlägget är det inte, jo förresten det är tack vare att vi köpte huset i Frankrike som vi lärt känna L & H. Vad bjuder man på när man får besök från andra delar av Sverige en fredagkväll, naturligtvis skaldjur från Västerhavet. På lördag blev det en utflykt till Gunnebo slott med både rundvandring på slottet, en härlig lunch och en titt på deras fina köksträdgård. Hem till oss igen och mat och vin som vi försökt att matcha på bästa sätt. På söndag blev  det brunch på fina Spinneriet i Lindome.

Denna helgen blev det två fina vandringar, en i Tofta och en på dryga milen i Sandsjöbacka. Båda väldigt fina, det känns skönt att äntligen vara fri från förkylningen som jag haft i en hel månad.

Snart åker vi till USA för att bekanta oss med Portland och Seattle tillsammans med I & I som nu redan varit i USA i två månader. Men naturligtvis vill vi inte missa Frankrike i år, det blir ett kort stopp hemma för att tvätta och sedan drar vi söder ut. Dock blir det bara två veckor denna sommaren.
ÄnglagårdstrakterSkaldjur från Västkusten är mums.Musslor kokta i Pastis och färska örter.

Gunnebo
GunneboLördagens förrätt var citrusgravad lax, rosépeppargravad kummel med sparris och sojamajonnäs. Till detta en torr Muscat från Alsace.Äntligen har jag varit på Spinneriet. Brunchen var verkligen trevlig och miljön väldigt fin. Kommer att åka dit fler gånger.Svenska färger och ett svenskt landskap på vandringen i SandsjöbackaMotiv för MonetEn bukett blommor fick följa med hem.

2 kommentarer: