lördag 11 februari 2017

Bye,bye Indien

I morgon är det dags att lämna Indien. I hela två veckor har jag nu varit i landet som jag aldrig riktigt kan förlika mig med. Här finns så många trevliga människor, vackra tyger och mycket mer men intrycken är så många att jag blir alldeles matt efter ett tag. Jobbet har gått bra, vi har gjort allt som vi skulle och vi har också upplevt mycket spännande. Men att alltid vara på spänn för att man inte skall peta i sig något som skall göra magen upprörd, att byta platser och hotell städgigt, vara på olika flygplatser och att samtidigt utföra ett jobb som kräver långa arbetsdagar tar på krafterna. Jag kan inte tänka mig att stanna en enda dag till, men det är ju naturligtvis för att jag vet att jag skall åka hem imorgon.

Indien är verkligen kontrasternas land och dessutom mycket av allt. En sak som jag faktist hade glömt men som bedrövar mig är att det är så skräpigt överallt, människor verkar bara släppa saker precis där de står och går.

Samtidigt är Indien, färgernas lamd.Många fina detaljer
Många fina blomsterarrangemangBlomsterblad i många formerBlomsterblad i en hel liten pool, det såg ut som kronblad från ringblomma.Mera blommorBörjar det bli för mycket blommor nu?Lite peppar som omväxling, ni vet väl att grön, vit och svartpeppar är från samma planta, bara skördad vid olika mognadsgrad och har sedan också behandlats olika.Vackert i pepparodlingarna innan dimman lättar. Här trivs både elefanter, tigrar och många arter av fäglar.


Peppar är en slingerväxt som måste hitta något att klänga på.Leverans av dricksvatten, kolla in de målade hornen.Många är fattiga.

I väntan på bussenKloka ord, funna på väggen i en skola för handikappade barn.Jag bara måste avsluta med en blombild till.7 kommentarer:

 1. Kan inte bli för mycket blommor - så vackert! Fast jag tror att jag skulle reagera som du...

  SvaraRadera
 2. Ja kontrasterna är så stora. Nu är jag hemma igen och även om jag kan sakna ljuset så njuter jag av tystnaden, i Indien är det aldrig tyst.

  SvaraRadera
 3. Trodde jag har kommnénterat detta... funkar tydligen inte från mobilen. Fina foton, kul med blommor ;) Här regnar det på fjärde dagen.

  SvaraRadera
 4. Men snart skiner solen på er. Har mandelträden börjat blomma ännu? Hur länge stannar ni?

  SvaraRadera
 5. Få mandelträd .... Till 15/3 ungefär. När kommer ni?

  SvaraRadera
 6. Pepparodling vore häftigt. Kanske kan man börja så smått på altanen i sommar. Indien måste vara häftigt att besöka. Är rädd för all fattigdom bara. På 70-talet hörde jag en jobbarkompis berätta att den var fullkomligt jävlig att se. Kanske bättre idag.

  SvaraRadera
 7. Med 1,3 miljarder människor finns det många fattiga. Intressant att testa pepparodling, glöm bara inte att det är en slingerväxt.

  SvaraRadera