söndag 18 december 2016

Utställning av Monet, det närmaste Frankrike jag kommit i december

Nu är de mörkt och grått och min längtan till Frankrike och vårt lilla hus är stor. Men det blir ingen resa dit över jul eller nyår, Alla kommer hem hit till jul vilket är kul , men jag kan ändå inte låta bli att längta efter ljuset, den härliga naturen, alla fina råvaror och den franska lunken i vår by. Sedan vi köpte vårt lilla hus har vi firat två jular och två nyår därnere men nu är det två år sedan vi senast var nere runt jul eller nyår. Jag tycker om alla årstider därnere för det har olika charm men det är faktist något speciellt att vara där när det är riktig off season som till exempel runt jul. För två år sedan när vi firade nyår där köpte vi en stor låda med ostron... å vad goda de var.

Men som sagt utställning av Monet har vi hunnit med. Vi träffade L&H i Ängelholm och tillsammans med dem hade vi en riktigt fin helg i Danmark och Skåne.

December har annars bestått av väldigt mycket arbete, nu blir det snart några dagar ledigt då jag får rå om mina älsklingar.


En tidig vårdag vid Seine


Den vackraste tavlan var himlen när vi kom ut från utställningenLunch på denna restaurangen var riktigt bra, danskarna kan.Fisk med musslor och grönkål.Fransk sylt på Franska Skafferiet på Stora Holm. Jag köpte lite fikonsylt, funkar till några goda ostar i jul.Älvsborgsbron i Göteborg. Den väcker minnen eftersom de flesta sommarresorna till Frankrike brukar starta med Stena då vi passerar under bron på väg till Tyskland.Det har inte varit grått hela december, så här fint var det ute vid Tofta förra söndagen.Men solen har bråttom ner.Och jag har faktist också ätit ostron i höst, så vad klagar jag för.På Sjömagasinet, gott men inte som att sitta i Marseillan och äta ostron.
4 kommentarer: