söndag 27 november 2016

Första advent och långt från Frankrike

Helgen har ägnats åt att måla en vägg i köket, baka glutenfria saffransbullar och sätta upp ljusstakar, stjärnor och andra ljuspunkter, Med andra ord precis det väldigt många svenskar gjort i helgen, ja kanske inte målat väggar förstås.

Jag har länge funderat på att en vägg i köket skulle få byta färg från vitt till något i den grå skalan. Jag har velat fram och tillbaka vilken nyans och styrka det skulle vara, inte för ljust för då blir det ingen skillnad men inte för mörkt heller. Färgen blev till slut en helmatt färg vid namn industrigrå, det låter ju sådär, men jag blev väldigt nöjd.

Bilderna på franska portar framträder bättre mot lite mörkare bakgrund. Jag älskar alla fina gamla portar. Alla utom en finns i vår by.
Fidel Castros död i helgen fick mig att titta på bilder från vår resa till Cuba för snart tre år sedan. En härlig resa som vi gjorde tillsammans med I&A. Jag är glad att vi gjorden den då, så vi sett lite av det gamla Cuba. Nu kommer nog mycket att ändras tror jag. Man kan tycka mycket om Cuba men en sak kan nog alla hålla med om och det är alla underbara färger som finns över allt.Apropå fina dörrar, porten in till hotel Nacional, Havanna.


Mer på temat portar.Kände mig nästan som på jobbresa med den skillnaden att vi köper inte tobak.En bar mitt ute i en nationalpark.

Underbara färger!Jag älskar latinamerikansk inredning, här en bar, ett hål i väggen.De typiska gungstolarna på verandorna.Jag skulle gärna tagit med mig en gungstol hem.

Älskad son i dörröppning.Grisbukten, historisk plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar