onsdag 23 mars 2016

Saint Bauléry

Ännu en fin dag har vi fått uppleva. Idag blåste det ganska mycket så temperaturen orkade inte upp till mer än 17 garder som bäst. Vi har vandrat till Saint Bauléry idag, alltså inte hela vägen från oss och dit utan vi tog bilen till Cebazan. Innan vi var tillbaka vid bilen igen hade vi hunnit avverka en mil.

Saint Bauléry är ett gammalt slott som byggdes av en guvernör av Beziers på 1500-talet. Det beboddes fram till franska revolutionen 1789 då det förstördes ganska mycket. I början på 1800-talet var det åter bebott och var så fram tills mitten av 1800-talet. Sedan dess har det fått stå och förfalla.

Vandringen dit var fin och gick ganska mycket mellan vinfält, det var ett lite brantare parti alldeles i början och sedan var det inte mycket till stigning. Som vanligt fanns det mycket fina blommor att titta på och ett och annat gammalt hus.
Häftig väggmålning i Cebazan
Gurkört


Iris
Ginst
Vad den här heter vet jag inte men jag tycker den är fin i all sin enkelhet
Målet för vandringen, Saint Bauléry. Det måste ha varit enormt stort med två flyglar.
Ovandelen på tornet ser ut som ett ansikte. Kolla in så blåögd!
Ingången till kapellet var format som ett nyckelhål
Det här huset passerade vi på vägen tillbaka, kolla in den fina gröna färgen på dörren.


2 kommentarer:

  1. Gurkörten var otroligt vacker! Roligt att hitta in här förresten. Vi tycker mycket om Frankrike, spenderade ungefär 2 månader där förra året då vi reste runt Europa i vår husbil. Önskar en fin påsk!

    SvaraRadera
  2. Kul att du hittat min blogg och visst är Frankrike ett härligt land.

    SvaraRadera