måndag 23 november 2015

Loppisfynd

Jag älskar att besöka marknader, loppisar och antikhandlare och det finns det gott om i våra franska trakter. Pezenas är en av Frankrikes mer kända antikorter och utefter en och samma gata finns det mer än 40 antikhandlare. Jag har handlat en del saker här men jag har också gjort fynd på små marknader och även hos Emmaus. Det är alltid lika spännande att besöka en marknad eller butik, man vet aldrig om man kommer att springa på det där som man bara måste ha fast man inte vetat om det tidigare.

Här följer en liten kavalkad av saker jag fyndat och som alla ha fått en plats antingen i vårt lilla franska hus eller hemma i Sverige.Champagneglasen med grön fot är inte speciellt antika men ett "fynd" är de. Jag älskar dem och de kostade nästan ingenting.
Pastisglasen hör hemma under samma avdelning. "inte antika men hittade på en marknad och jag gillar dem" Efter en riktigt varm dag är Pastis en alldeles utmärkt aperitif.
I somras var det till och med loppis "vide-greniers" vilket betyder typ tömma vinden i vår lilla by. Jag kom hem med en gammal spegel, några knivar och en bunt med gamla näsdukar. Spegeln har fått följa med hem till Sverige och hänger nu på väggen här. Även näsdukarna är hemma och fungerar alldeles utmärkt som servetter. Tänk att man la ner tid på att handbrodera näsdukar. Halsbandet har också kommit till användning.
Här är det dukat med näsdukarna/servetterna.
För nästan ett år sedan hittade jag denna lampfoten i Pezenas och föll för den. Den är ganska stor och tung så den fick följa med hem i somras när vi bilade. Nu har den fått ny el och en lampskärm som jag tycker gör sig bra till foten.Det här pottskåpet passar alldeles utmärkt i vårt franska sovrum.
En vattenflaska för att blanda sin Pastis måste man ju ha.
Sist men inte minst min älskade caféstol som kom med hem efter ganska mycket bökande med packningen och inte allt för glada miner från E.


2 kommentarer:

  1. Fina fynd! Särskilt pastisglasen. Ja, även caféstolen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom jag har stolen i Sverige kan jag glädjas varje dag. Motivet på emaljen på stolsryggen påminner mig om Languedoc.

      Radera