söndag 1 november 2015

Fin oktober passerat i racerfart

Inser plötsligt att jag inte gjort något inlägg på flera veckor. Hela oktober har passerat i racerfart. Nu i novembers skälvande början funderar jag på var oktober tog vägen. Vädret har varit riktigt fint, mycket sol och relativt varmt. Det syns i trädgården att vi sluppit frostnätter, rosorna blommar fint fortfarande.

Oktober har varit fyllt av mycket jobb men också tid för att träffa nära och kära. A har varit hemma under två veckor, han körde hela vägen Odessa och hem tur och retur... Ja vad är det för konstigt med det, inte så mycket längre än när vi kör till vårt franska paradis. Jo lite äventyrligt är det allt, det tycker i alla fall en ständigt orolig mor som enligt A gör allt för att upprätthålla den titel han gett mig "Lille Skutt".

E och jag har hunnit med att bli färdiga med vår druvkurs på Munskänkarna, i torsdags var det tenta och vi gjorde bra ifrån oss båda två. Jag blev så inspirerad av att läsa mer om vin så jag har sökt till en ny universitetskurs till våren, få se om jag kommer in. Jag har sedan tidigare 22,5 poäng på universitetet, men mycket vill ha mer. Det finns så mycket att upptäcka och lära sig om vin och man blir aldrig fullärd.

Nu har vi november här, en av de månader när jag ofta känner mig överväldigad av mörkret, inte på ett positivt sätt utan med lite lätt oro i kroppen. Knarka stearinljus och försöka komma ut en liten stund mitt på dagen brukar lindra lite.
En härlig vandring på en mil på Bohusleden med I&I var en bra början på oktober.Testa nya recept är en bra avkoppling för mig. Här är det risbollar smaksatta med härlig röd currypasta och till det massor med färsk koriander.Nilsbybron över Frykensjöarna, fick "Vackra vägars pris" 1997. Vi passerade här på väg till Mårbacka.Målet för vår utflykt för två veckor sedan var att besöka Mårbacka. Jag besökte Mårbacka på min första skolresa när jag var 12 år. Jag kan säga att jag uppskattade det mycket mer nu, huset och inredningen var väldigt ljus och fin och Selma var en intressant person. Hittade ingen koppling mellan henne och Frankrike men väl med mat och livsmedelsproduktion. Hon drev tillverkning och försäljning av skrädmjöl i 10 år. Det var synd att man inte fick ta bilder från interiören... Bland annat fanns det en fantastiskt fin gammal gasspis av märket Aga och en koppardiskbänk som var väldigt häftig.I Selmas köksträdgård, svartkål är min absoluta favorit bland kålsorter.Naturen är vacker.Blommar för fullt i trädgården och doftar underbart.Druvkursen avklaradMina mexikanska ljus fick brinna en stund igår, ett för mamma och ett för pappa.Till förrätt igår, en frisk ceviche.Som sagt ljus behövs nu, jag kan inte få nog av dem.2 kommentarer:

  1. Tycker också att vin är kul. Har gått med i Tryffelsvinets vinklubb. Och från SvD får många tips. Plus en omgång i damejeannen.

    SvaraRadera
  2. Det finns så många dimensioner när det gäller vin, det gillar jag.

    SvaraRadera