lördag 4 juli 2015

Normandie en vacker del av Frankrike

Vägen ner till Languedoc gick i år genom Normandie. Jag ville gärna besöka de inre delarna av landskapet och E ville naturligtvis till kusterna med hamnar och båtar. Normandie passade alldeles utmärkt för att tillfredsställa bådas önskemål. Men jag gillade i allra högsta grad kustdelarna också och E hade inget emot att vara inne i landet, speciellt som det även finns båtar och hamnar utefter Seine.

Bron över Seines mynning vid Le Havre
Skolskepp i Cherbourg
Riktigt kråkslottOändligt långa stränderMera strandKlassiska badhytter i CarteretTill Carteret kunde man förr åka tåg från Paris. Med "snabbtåg" tog det 7 timmar.Det gamla stationshuset är nu omgjort till restaurang
Jag är väldigt fascinerad över tidvattnet
Moule marinière i Port-en-BessinPort-en-Bessin kallar sig för Normandies fiskhamn, många fiskebåtar var det.Stranden full av skal från pilgrimsmussla.Port Vieux vid stranden av Seine, byn var full av korsvirkeshus med halmtak.HalmtakProvsmakning och shopping av god cider i HeurteauvilleOstprovning och shopping i LivarotNaturligtvis fick en av varje av de fyra kända ostarna från Normandie följa med oss, Neufchantel,Camembert, Livarot samt Pont LÉveque.


Det kommer att bli fler gånger i Normandie, det var väldigt mysigt.2 kommentarer:

  1. Kul att man får resa gratis via andras bloggar. Jättefin strand och ostar är aldrig fel!

    SvaraRadera
  2. Nej ostar är verkligen inte fel. Vi fick möjligheten att provsmaka alla innan vi slog till och köpte dem.

    SvaraRadera