söndag 14 juni 2015

Inte Frankrike utan Mexiko

Nej det är inte frågan om årets semester, den går naturligtvis till mitt älskade Languedoc. Däremot var gårdagens matlagning tillägnad Mexiko. I och I var hos oss och vi lagade en hel rad med mexikanska rätter. Roligt att göra något tillsammans och gott blev det också.




Vi började med lite av all den torkade chilin som vi skulle ha i Mole Poblano



Den ser inte jättegod ut just nu men efter att vi fiskat upp kanelstången och mixat såsen blev det en alldeles utmärkt Mole Poblano



Nästa rätt på tur var Tamales


Tamales skulle ångkokas, så den stora pastakastrullen kom till användning



Här har våra tamales ångat färdigt och är klara att vecklas ut ur majsblasten



I och jag som hjälps åt att göra tamales



Picklad rödlök med färsk oregano från trädgården



Inspirerades av Malins fina kokbok



Nu är alla godsakerna på plats



Visst ser det gott ut?



Tequila till Margaritan



Som var god men stark




Här är hela vår meny. Mätta blev vi kan jag lova.














2 kommentarer:

  1. Gott, gott. Och en burk picklad rödlök har vi faktiskt i kylskåpet!

    SvaraRadera