tisdag 14 juli 2015

Inte ett moln så långt ögat kan nå

Nu har vi snart varit här i 2 veckor och strofen ur Tomas Ledins härliga sommarlåt stämmer på pricken. Vi har inte haft en dag under 30 grader, de flesta några grader till. Toppnoteringen är 37 så här långt och det är lite för mycket för att vara helt i min smak. Men med mycket vatten i glaset och många bad både i havet och i floden funkar det ganska bra. Vi har inte bara badat, vi har faktiskt varit ute och cyklat, tittat på några fina små byar och naturligtvis både lagat mat och testat nya ställen att äta på.



Färska aprikoser och körsbär till yoghurt är en härlig start på dagen.



En och en halv liter vatten för två mils cykling i 34 grader var i minsta laget.


Vi cyklade på en av alla "Voie verte" som finns här, just denna går utefter en nedlagd järnväg, vilket innebär att det fanns flera tunnlar att svalka sig i. Lite läskigt var det i några av dem eftersom det var mörkt och ljuset gick inte på för än man cyklat genom halva tunneln. Jag har skrivit om denna cykelled i tidigare inlägg, jag kan verkligen rekommendera den.



Över en gammal järnvägsbro med underbar utsikt.



Klart för lunch med vänner. Vi startade med en het och syrlig ceviche, perfekt i värmen.



Här avnjöt jag lunch på min födelsedag. L´Auberge de Combes drivs av familjen Bonano. Byn Combes är pytteliten och vägen dit är smal, backig och krokig men ändå finns där en härlig restaurang som folk hittar till.



Här har man drivit auberge sedan 1942.



Har man ingen fågel kan man alltid fylla sin bur med vinkorkar.



Grannhuset till krogen kanske är lite väl luftigt.



Amuse bouche, tryffelsmör på toast, rostad paprika med anjovis och en underbar gazpacho på gröna ärtor toppad med citrongrädde.



Det egna köket levererar också, här grillad dorade med grillad nektarin och mossarellasallad.



En pastis svalkar gott i värmen.



Klockan är mycket, avslutar för idag med en bild från en kvällsvandring i vår lilla by. Imorgon skall vi fira 14 juli med drink hos borgmästaren och fest på baren.



















1 kommentar: