tisdag 6 januari 2015

Tankat ljus

Tio fina dagar i vårt älskade Frankrike är nu slut. Vi har verkligen tankat ljus, solen sken alla dagar utom en. Den första veckan var inte så varm, som max 10 grader mitt på dagen men solen sken från en klarblå himmel. De sista dagarna bjöd på temperaturer upp till 18 grader.

Jag är så glad och tacksam för vårt lilla hus i det finaste av finaste Frankrike. Så fort jag kommer ner så känns det så hemtamt och vilsamt samtidigt som det är lite spännande att vara där. De tjocka stenmurarna på huset omsluter mig och ger mig ett lugn som jag inte upplever någon annanstans.

Större delen av de tio dagarna var huset fyllt av vänner och delar av familjen så det blev mycket matlagning men alla hjälpte till så det fungerade bra. Dessutom hade L och H varit så snälla och lånat ut sängplatser till några av våra gäster.Lite blommor fanns det.
Vinet soverCollioure, en riktig pärla. Hit åker vi igen!Fantastiska färger!Vackert MedelhavÄnnu mera färger.Även molnen bjöd på färgspel.Paella bjöd vi på, även här med mycket färg!Mycket blåare än så här kan himlen inte bli.Franskt nyår utan ostron är otänkbart.Många olika ostron fanns det att välja på, vi var lokalpatriotiska och valde 

de från Bouzigues.Vinprovning hann vi också med, här på Chateau Bousqette. Goda, ekologiska viner till bra priser.En trevlig och god middag på Chez Amis. Carl Johanskrämen till laxen var ljuvlig!


5 kommentarer:

 1. Härliga färger! Nyår utan ostron borde vara otänkbart även i Hjo.
  Gott 2015!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder och det låter härligt alltsammans. // StormPartner

  SvaraRadera
 3. Ja ostron är alltid ostron vare sig man är i Frankrike eller Hjo.

  SvaraRadera
 4. Hej Sandra
  Var avandjuk jag blev, skulle också varit där om inte olyckan varit framme. Får jag fråga hur ni tog er ner nu på vintern?

  SvaraRadera
 5. Vi åkte Norwegian till Barcelona. Tråkigt med din skada, hoppas du redan mår bättre.

  SvaraRadera