tisdag 20 januari 2015

Albi

Albi ligger 2 timmars bilresa från oss och genom den fina staden rinner floden Tarn. Vi besökte Albi nu när vi var nere över nyår. Det var andra gången vi var där, första gången var sommaren 2013. Vi tyckte redan då att staden var väldigt fin men vi hade lyckats att pricka in en julidag när temperaturen närmade sig 40 grader. Det var så varmt så jag minns att vi fick ta sats för att gå ut i solen och korsa det stora torget. Vi bestämde oss då för att vi skulle åka tillbaka vid ett annat tillfälle när det inte var så varmt.  Det var verkligen helt olika väder, den här gången var det bara 2 plusgrader och gråmulet. Trots det lite tråkiga vädret njöt vi av alla vackra tegelbyggnader, utsikten från bron över slottet och katedralen. Ett besök i den vackra Le Couvert des Halles gjorde vi också, det var kul för när vi var där förra gången var det stängt. Lite ostar speciella från området runt Albi fick följa med hem liksom en flaska vin från Gaillac. Och naturligtvis den rosa vitlöken, Ail Rose de Lautrec.

Vi besökte den magnifika katedralen och Loutrecmuseet. 2014 var det 150 år sedan Henri Loutrec föddes i Albi och hans familj har donerat väldigt många av hans verk. Hans affischer från Moulin Rouge hör väl till de allra mest kända, de flesta personerna fångade i profil som blev lite av hans signum.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök i Albi, men det mest lagom vädret där är kanske på våren, inte för kallt och inte för varmt.Le Couvert des HallesDen rosa vitlökenMonsieur Lautrec


Jag skulle gärna delat fler bilder med er men vårt internet är så trögt just nu, det har tagit 10 minuter för varje bild, så det får räcka med dessa för den här gången.6 kommentarer:

 1. Tack Sandra för fina bilder och utflyktstips! Alltid roligt med nya mål! Följer gärna din blogg! Södra Frankrike finns i mina drömmar!
  Boel💚

  SvaraRadera
 2. Hej! Hoppas ni har återkommit bra i vardagen igen... Albi verkar vara ett trevligt utflyktsmål, vi har pratat om det, men det ligger en bit bort. Ni körde över dagen? Kram

  SvaraRadera
 3. Har varit i Albi i början av seklet. En övernattning. Minns katedralen, Lautrec och den underbart vackra floden Tarn. Varmt då också.

  SvaraRadera
 4. Ja vi åkte över dagen. Det tar ganska exakt 2 timmar. När vi var där förra sommaren åkte vi småvägar över bergen, väldigt fint.

  SvaraRadera
 5. Tarn är väldigt fin, vi har pratat om att åka längs den en bit, men då får det nog bli med en övernattning.

  SvaraRadera