söndag 21 december 2014

Nu blir det ljusare igen

Jippi, jag har överlevt ännu en mörk november och december, nu blir det inte mörkare. Med ett "knarkande" av stearinljus, träffat vänner och varit ute och promenerat så mycket som vädret tillåtit under helgerna så har jag klarat mig ända fram till vändpunkten för mörkrets invasion. Nu stundar jul och nyår med alla nära och kära och redan i början på februari ser vi att ljuset är på väg igen.

Här följer lite bilder från hösten och även en decemberdag i Sverige kan vara fin.Denna fina ros fanns i trädgården i slutet av november.
Jag höll en vinprovning med viner från vårt område och favoriten blev Chateau de Veyran!Kul att få visa att det finns så mycket bra och prisvärda viner från vårt område, ett av de fyra vinerna fanns i Systemets beställningssortiment, de andra hade jag tagit med mig hem.Macarons med salt fyllning gjorde jag när längtan efter Frankrike en dag blev för stor.Tofta första helgen i DecemberTom båtbrygga i Tofta hamnNordre älvYtterby gamla kyrkaFrån gårdagens milvandring
37 sorters sill på "Salt och Sill"God jul!Gott Nytt År!3 kommentarer:

  1. Hej Sandra! Roligt att höra från din blogg igen! Jag är också en sån där som måste tanka ljus under hösten, gå lunchpromenader, träna och vara aktiv. Men nu har ljuset vunnit över mörkret! Önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!
    Boel

    SvaraRadera
  2. Konstigt att rosorna blommar så vackert i december, men skönt på sitt sätt att slippa snö och kyla.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera