lördag 26 april 2014

Bland vinfält och garrigue

Idag bestämde vi oss för att pröva ett nytt område att vandra i. Nytt och nytt, det låter som det var långt från vår by, men det var i ett angränsande vinområde nämligen Faugères. Om jag skall vara riktigt uppriktig så gillar jag ofta viner från Faugères mer än de från vårt område, Saint Chinian. Det gäller i alla fall för de röda vinerna som från Faugères är lite mjukare tycker jag. Jordmånen i Fauères utgörs till största delen av skiffer som jag har fått för mig gör vinerna lite mjukare. Hur som helst så var dagens utflykt inte ämnad åt att provsmaka vin utan vi skulle vandra. Vi gick en slinga som inte var mer än 5 km lång, men oj vad vacker den var. Vi utgick från byn Roquessels som är grannby till byn Fauères. Här travade vi rakt upp till kapellet Notre Dame som är från 1100-talet. Härifrån vandrade vi sedan neråt och mot vinfälten, vilka var omgivna av garrigue med väldoftande rosmarin, timjan och småvuxna ekar samt lagerblad. Vinrankorna har en så fin grönska just nu där de växer i räta rader. I kanten av många vinfält växte det fjärilslavendel och Languedocs landskapsblomma Cistros. Det var underbart vackert och luktade ljuvligt, dessutom var det skönt att få sträcka ut benen i en härlig promenad. Här följer lite bilder, häng med och njut du också!







Cistros som ser ut som den är av silkespapper



Ljuvlig fjärilslavendel






Gammal vinranka, 50-70 år stöttas av en sten för att inte gå av.



La grange de Malac



Skir vildros



Ginst, gul och vädoftande



Kvällen avslutades med ett glas ros´på vår lokala bar



Ännu en underbar dag i ett underbart landskap!


2 kommentarer:

  1. Fin dag ni hade! Har den promenaden på vår lista också.... Idag halvdant väder, och det har blåst sedan ni for. Har städat gränden, det kommer bli en bra cykelförvaring där till sommaren! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det var en fin runda, som så många andra. Vi ser fram mot sommaren och en fin cykelförvaring. Har chilin fungerat?

    SvaraRadera