söndag 3 november 2013

Doftminnen

Det finns inget som dofter som snabbt får mig att förflytta mig någon annanstans. Just nu skulle jag gärna krypa ner i badkaret i mitt underbara badrum och drömma mig bort. Problemet är att detta underbara badrum finns 200 mil bort..... Men jag kan i alla fall dofta på tvålar och andra dofta gott produkter från Frankrike som jag varit förutseende och köpt med mig hem och i alla fall i tanken förflytta mig söder ut.

Jag har länge letat efter en funktion i Blogger som skulle göra det möjligt att sätta ihop bilder på lite olika sätt och inte hela tiden bara rada upp dem efter varandra, men inte lyckats. Jag fick hjälp av I idag som var här hemma, dock hittade inte heller hon funktionen i Blogger, men hon visade mig på ett bildbehandlingsprogram som var väldigt lätt att använda. Det är alltså anledningen till att ni i detta inlägg ser mina tvålar och andra föremål dyka upp på bild mer än en gång. Det var väldigt kul att fixa o dona med bilderna i bildbehandlingsprogrammet. Har jag inte glömt hur man gör till nästa gång så blir det nog mer av denna varan, hoppas ni gillar bilderna.

Tvålarna i askarna är handgjorda tvålar som jag köpte i somras i Nyons. Ett stort ostronskal plockat strax utanför Marseillan är riktigt fint att ha ett värmeljus i.


Durance har sin fabrik med en butik intill alldeles utanför Nyons i Provence, tvål och strykvatten inhandlades där i somras. Örngotten får alltid ett stänk av detta lavendelvatten, jag drömmer sköna drömmar då.....
Skedarna är gamla silverskedar som jag fått av min pappa för många år sedan. De är inte köpta i Sverige utan han köpte dem på någon av alla de resor runt i världen han gjorde, tyvärr kommer jag inte ihåg var de är köpta. Tyget som de ligger på är ett tyg som jag köpte förra sommaren när vi besökte Uzes, som för övrigt är en underbar stad med mycket mysiga inredningsbutiker, men också flera tygaffärer.


5 kommentarer:

 1. Jag har också tvålar o ett underbart tvättmedel inhandlade i vår älskade del av Frankrike. Dofterna ger härliga minnen :).

  Jag sparar ditt inlägg under utflykttips ;).

  Vad heter det fiffiga bildprogrammet?

  SvaraRadera
 2. Nyons är där jag haft franskalektioner och jag har också ett tidigare inlägg om Nyons (juni 2013).
  Programmet heter PhotoScape.
  Ha det bra i novemberdiset:)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag vet att jag googlade om Nyons när du skrev om din franska kurs :).
  Får ta o googla om PhotoScape, kanske även jag klura ut detta ;).

  SvaraRadera
 4. Hej Sandra! Testar här! Vill väldigt gärna komma i kontakt med dig! Skriv till bianca_gustafsson@yahoo.se gäller Causses et

  SvaraRadera