söndag 27 oktober 2013

Gorges d´Héric

Bilder från en härlig vandring i Gorges d´Héric som gick av stapeln för en månad sedan. Vandringen från parkeringen upp till den lilla, med betoning på lilla byn är lätt och väldigt vacker. På sommaren skall man kunna bada i den lilla floden Héric så vi hade tagit med oss badkläder men det blev inget bad, dels för att det inte var så varmt så man bara måste bada men främst för att det var väldigt lite vatten i floden. Med jämna mellanrum finns det uppsatt informationstavlor som berättar om olika träd och växter som man passerad, väldigt informativt och också bra träning på att läsa franska.

Efter 5 km så är man framme vid den lilla "byn" och där fanns det ett litet café. Vi belönade oss med en glass och promenaden tillbaka gick som en dans, om det var glassen eller det faktum att det var nerför vet jag inte men lätt var det i alla fall.

Får du möjlighet att besöka Gorges d´Héric så gör det, det är som sagt väldigt vackert och man behöver inte ha speciell utrustning för att gå där, vägen var till och med asfalterad.
 
 
 

 
 
 


Denna vägen tar vi nästa gång
 
 
 


Någon som vet vad detta är för växt, ser giftig ut tycker jag?
 
 
 
Stenarna är rundade av allt vatten som normalt forsar här.
 
 
 
 


Kastanj som tydligen heter brödträd på franska
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 


Lite väl rustikt...

 
 
 

 
 
 
 


Här käkade vi glass
 
 
 

 
 
 
Ser också giftig ut tycker jag.
 

 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar