tisdag 9 juli 2013

Första veckan har bjudit på stor variation

Nu är det en vecka sedan vi kom ner till vårt andra hem. Vädret har varit strålande, vissa dagar nästan men bara nästan för varmt.

Vi har tittat på Tour de France som gick förbi nära vår by, vi har ätit gott både på Faittout i Berlou och hos Outi & Magnus på Chez Amis. Våra vänner E & M har spenderat helgen tillsammans med oss som en avslutning på deras två veckor långa tågluff i Frankrike.

Vi har badat både i Medelhavet och i Orb. Vi har naturligtvis hunnit med lite vinprovning och marknaden i St. Chinian. Snart åker vi till Nimes där vi ikväll skall på konsert med Mark Knopfler i den gamla romerska arenan. Vi har varit där en gång tidigare för två år sedan och det var en väldigt härlig känsla att sitta högt upp på arenan och lyssna samtidigt som sammetsnatten slöt sig omkring oss. Nimes arena skall vara den bäst bevarade romerska arenan och den som liknar den i Rom mest. Liten vandring runt i Nimes skall vi också försöka hinna med så lite nya bilder utlovas senare.

Själv bjöd jag på spansk mat vilket är vanligt här i Languedoq så nära Spanien.


Tour de France utanför Faurges
Faittout i BerlouBad i OrbMarknad i St. ChinianEn lök räcker för löksoppa för fyraChez Nous, GazpatioChez Nous, PaellaInga kommentarer:

Skicka en kommentar