fredag 5 april 2013

På cykel bland vin och garrigue

Vi var på cykeltur igår, L & H lät oss låna deras cyklar. Vi har inga egna här nere ännu och vi ville testa hur det var att cykla i området. Vädret var strålande och efter lite inställningar av cyklarna och hjälmarna bar det av.

Vårt första stopp blev den lilla hameau:n  Veyran. Här finns en trevlig och bra vintillverkare, Chateau Veyran. Den lilla hameau:n visade sig ha anor från romartiden. Nu finns det ett antal hus och till och med en Gite som  samsas med den gamla kyrkan.

Därefter bar det uppåt en bit, först var det vinfält och sedan tog garriguen över. Bina surrade, citronfjärilarna fladdrade omkring så lekande lätt och det doftade ljuvligt från timjan och de blålila blommande rosmarinbuskarna.

Vi passerade både ödehus och vinbönder som var ute och arbetade på fälten. Vi vände när vi var nästan framme vid Murviel för vi skulle hem och fixa för middag med O & M. När vi kom tillbaka till vår by var vi lite trötta, väldigt lyckliga, lite solröda om näsa och kinder och ömma i baken.

Idag som varit vår sista dag här har vi gjort lite inköp och hittat "giftet" som skall förgöra de eländiga djuren som försöker käka upp citronträdet. Vi har också hunnit vara och ta ett glas i baren och fick veta att det i sommar skall vara musik varje lördag ute på torget utanför baren, det ser vi fram emot. Däremot ser jag inte fram mot att vända näsan mot norr igen och åka mot kallare och gråare nejder.

Här är lite bilder från vår cykeltur.


3 kommentarer:

 1. Vilka underbara cykelvägar - det måste absolut investeras i cyklar till sommaren för vår del!
  Kan känna ända hit hur det doftar!

  SvaraRadera
 2. Kul att de används! Ni träffade inte monsieur på vineriet? Det var goda sorter han hade, kanske får besöka honom i sommar...han kanske ska ha öppet hus igen?

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut med en cykeltur i det vackra landskapet!

  SvaraRadera