torsdag 17 januari 2013

Berlou

I mitt förra inlägg nämnde jag byn Berlou som vi hyrt hus i sommaren 2010. Byn är pytteliten, knappt 200 invånare och den ligger så vackert bland vinfälten och nära de lite högre bergen. Byn kan ståta med en cave där man kan smaka och köpa vin och som också har ett "litet" museum. Alldeles i utkanten av byn finns en tillverkare av tvål gjord på åsnemjölk, även åsnorna kan beskådas.
Trevligaste begivenheten i Berlou är dock dess restaurang, en liten som drivs av Nathalie & Frédéric och som bjuder på härliga rätter lagade av så många lokala råvaror som möjligt. Restaurangen heter Le Faitout och jag rekommenderar den varmt både för att äta lunch eller kvällstid för en härlig middag.

Här kommer lite bilder från Berlou och från sommarens lunch på Le Faitout.


Le FaitoutGrillad bläckfisk

Lavendelpanacotta

3 kommentarer:

  1. Oh, fina bilder med sol och värme och god mat! Längtar....

    SvaraRadera
  2. Hej! Först nu såg jag din kommentar, jo när det rinner utefter ryggraden fast man sitter i skuggan - det är något att tänka på så här års ;)
    Den restaurangen är en pärla! Vi tog med vänner dit i höstas, vädret var väldigt annorlunda så vi satt inne - men lika god mat på ett roligt och annorlunda sätt! Jag måste lägga till den till mina favvorestauranger på bloggen. Tack för att du påminde!

    SvaraRadera