söndag 18 november 2018

New York i början på november, kan det vara något?

New York i början på november, kan det vara något? Svaret är ja!

För E var det första gången i "The Big Apple", för mig tredje gången. Första gången jag besökte New York var jag dock bara 17 år, så det var ju några år sedan...

Vi hade en väldigt tur med vädret, de första två dagarna var det 20 grader varmt, de övriga lite svalare men fortfarande soligt. Som man oftast gör i storstäder så har vi gått och gått och gått. Vi hann med många spännande delar av Manhattan samt trendiga Williamsburg. Naturligtvis hittade vi också en trevlig musical att gå på. Många bra restauranger hittade vi, jag skulle vilja säga att vi hittade inga dåliga, men så är ju också konkurrensen stenhård, de måste helt enkelt leverera för att finnas kvar.

Vacker flygning över Grönland!
Jag blev så glad över att hitta goda glutenfria bagels.På Browns bagels.Jag blev så inspirerad så jag har bakat egna glutenfria bagels nu. De blev jättebra och så där härligt sega som bagels blir av att kokas.Besök på Ellis Island, ön som var första anhalten i USA för alla immigranter.Hallen där alla immigranter togs emot. I byggnaden som i sig var väldigt vacker finns ett museum som beskriver både vad som hände när de anlände hit men också mycket om deras bakgrund, vilka länder de kom från, varför de valt att lämna sitt hemland och hur det blev för dem i deras nya hemland. Historia för både USA och Europa, väldigt intressant.Närmare 23 miljoner människor emmigrerade.Någon fick jobb i textilindustrinSkyline från båten över södra Manhattan med nya World Trade Centers med sin höga byggnad.Innovativ veganskt mexikansk kök på Bar Verde. En av flera restauranger som drivs av Matthew Kenney, Miljön var varm och välkomnande och menyn väldigt inspirerande. En av de allra godaste Margarita jag någonsin druckitt, naturligtvis gjord på ekologisk lime och tequila:) Att det var Hallowin gick inte att ta miste på.Gatubild i trendiga WilliamsburgMer WilliamsburgÄnnu mer WilliamsburgDet blev tyvärr inga ostron på Grand Central StationEn riktigt bar mexikansk restaurang."From the beaches of the Yucatan to Bleecker Street, Tacombia is your balmy destination for authentic tacos, fresh juice, aguas frescas, sangria and ice cold beer"Avslutar inlägget med den riktigt gamla rulltrappan hos Macys.
Som sagt New York funkar absolut som resmål i november, vi hade 5 härliga dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar