tisdag 23 oktober 2018

Nästan 2 månader sedan sist

Så här lång tid mellan två blogginlägg har jag inte haft sedan jag började blogga för ett par år sedan. Har det inte funnits något att blogga om, jo det har det, men jag har liksom inte givit mig tid till det. Men nu börjar det ju mörkna på kvällarna, det vill säga inga mysiga kvällspromenader under veckan.

Jag minns med glädje min o kompisens underbara vecka i slutet på september nere i våra franska hemtrakter. September och oktober är mina favoritmånader i Languedoc. Det är fortfarande varmt både i luften och i vattnet och vardagen pågår runt omkring som till exempel all vinskörd.


Assignan, den rosa byn är fin, kan verkligen rekommendera ett besök där.
M var väldigt skeptisk innan hon sett byn, hon trodde en fin fransk by skulle bara kunna bli förstörd om man färgat det rosa, hon höll dock med om att den är fin med sina rosa, röda och lila inslag.

Fin!


På en vägg på en toalett!Druvor färdiga för skörd.Fikonskörd!Bad i havet, riktigt varmt o skönt.Bad i floden Orb, riktigt varmt o skönt här också. Svårt att tänka sig att den höjde sig 7 meter för någon dryg vecka sedan när det var sådana skyfall. 7 meter det är nästan upp till överkanten av bron.Vi åt massor av god mat, både hemma och bortbjudna.Frukost på terassen en solig september morgon gör inte ont.Vi hann med en dag i vackra Vieussan också.Här vilar "La dame"Den alltid lika fina utsikten från L&H terass.


Underbart är kort! En vecka går fort.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar