lördag 27 januari 2018

Längtar...

Nu har vi bokat för nästa resa till vårt lilla paradis. Den här gången skall vi testa att flyga till Toulouse. På nervägen via Munchen och på hemvägen via Brussel. E har redan vittring på Toulouse och minst två flygmuseum... Jag tycker också det kan vara kul att titta lite på Toulouse och normalt när vi är nere så känns det lite långt att åka dit, men nu har vi bestämt att vi lämnar Causses en dag tidigare och ger Toulouse en chans. Ett museum med flyg orkar jag nog med, det är ju ändå Airbus.

Nu håller jag på att längta mig fördärvad till Frankrike. Jag behöver lite sol och framför allt blååå himmel. Det är dock fortfarande nästan två månader kvar... Innan dess jobbresa till Indien och Thailand och då kanske jag får se lite blå himmel, men det är jobb och Indien tillhör  dessutom inte mina favoritplatser på jorden, det bara är så. Då är Thailand betydligt trevligare men det är fortfarande jobb från morgon till kväll.

De två senaste åren vi varit i Causses runt påsk har vi haft väldig tur med vädret. Vi har gjort jättemånga vandringar och det har varit så mycket vackra blommor och träd som blommat.
Visst är den här ärtväxten fin. Jag vet dock inte vad den heter.Jag älskar blåregn, både för färgen och doften.Cistros med tillhörande bi. Detta är en annan av mina favoritblommor, kronbladen ser ut som papper och färgen är härligt rosa.Fjärilslavendeln blommade för fullt i början på april förra året.Gurkörten med sina intensivt blåa blommor och lurviga stjälkar är också fin.Får ju inte glömma den vilda irisen, den är så fin med sin intensivt blåa färg.Det här var det grönaste jag kunde hitta på dagens vandring, är det konstigt att man längtar bort?Har tröstat oss med lite confiterad fransk anka.Med ett utmärkt rött där druvorna odlats och vinet tillverkats alldeles utanför vår by. Ett ekologiskt vin tillverkat av en duktig kvinna från Holland.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar