söndag 22 oktober 2017

Longing back

Längtar tillbaka... det är precis vad jag gör nu när höstmörkret faller och regn och starka vindar breder ut sig. Ja, jag vet att det inte alltid är sol och inget regn nere i vårt sydliga hem, men det är inte alls lika mycket av den varan där som här.

Jag har sagt det tidigare men i det här fallet gillar jag att upprepa mig. "Vårt lilla hus känns så tryggt, det känns som de tjocka stenväggarna skyddar mig från tunga tankar och på natten omsluter de mig och jag sover så gott."

Jag delar lite bilder från vår senaste vistelse.
Allt vinet var skördat och fälten hade bytt till höstskrud.
Jag tycker taken är så vackra med sina enkupiga tegelpannor. Samtidigt är det inte det mest praktiska, jag tror inte det finns ett hus här nere som inte någon gång har haft ett läckage.Taklök i massor!
Vacker grön färg på fönsterluckorna, det är en väldigt vanlig grön färg här. Jag tycker det är extra fint mot huset sandfärg.
Övergiven gammal industribyggnad i Villeneuvette, en gammal kunglig textilfabrik. Här producerades kläder redan på 1600-talet under Louis XIV tid och ända fram tills 1955 var här produktion. Villeneuvette är en hel liten by som var uppbyggd runt produktionen. Jag tycker det är så spännande att gå runt i denna typ av miljö och fundera på hur här såg ut för länge sedan. Det var säkert tufft att bo och arbeta här.
Bild från huvudgatan i Villeneuvette.
Under bron i Roquebrun flyter en stilla Orb. Det var magiskt vackert.
Medelhavet var nästan lika stilla, inte mer än 18 grader varmt...
Men tillräckligt för ett dopp.
Salthav utanför Bages. Det syns inte så bra på bilden men det gnistrade av rosa, grått och blått. Medans vi stod och tittade och fotade kom det några fransmän och samlade salt i burkar.
Avslutar med en bild från marknaden i Saint Chinian, en helt vanlig söndag i oktober.Det är just denna fantastiska variation av fin natur, spännande historia, härliga råvaror och ett trevligt klimat som gör att denna del av vår jord tillhör en av mina absoluta favoriter. Att vi dessutom hittat flera nya vänner sedan vi köpte vårt hus gör ju inte saken sämre.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar