söndag 6 augusti 2017

Två veckor i la France är till ända

Ja då är vi hemma igen i ett ganska svalt Sverige, inga ljumma kvällar att dröja sig kvar i. Ljumma kvällar är nog det jag saknar allra mest från somrarna i Languedoc. Veckorna blandades av härliga bad, vandringar, middag med vänner, besök på den lokala baren, byfest, vinprovningar, marknadsbesök och så naturligtvis matlagning. Jag har nämnt det förut men gör det igen, jag älskar att laga mat i mitt kök i vårt lilla hus, måltider som inspirerats av alla härliga råvaror som finns.Korvar och ostGoda bröd med krispig yta.Sallad på lokalodlad aubergine, squash, tomater och aprikoser.Härlig tromp l´oeil målning i FlorensacJag är helt facinerad av alla dessa "lura ögat" målningar som fransmännen är så duktiga på. Även denna vid torget i Florensac.Härlig schalottenlök på marknaden i Saint Chinian.Äntligen har jag hittat mina ostrontallrikar som jag letat efter så länge. Fast premiären blev utan ostron, istället är det en symfoni på fisk. Välgörande för både öga och gom.Efter fisksynfonin blev det paella, en rätt som ofta lagas i södra Frankrike, inspirerad av närheten till Spanien. Det är dock ganska långt mellan gångerna i vårt kök, vet igentligen inte varför eftersom det är en god rätt och en riktig paellapanna finns.En härlig vandringSom ledde oss högt upp med härlig utsikt.Vi kom fram till en gammal borg.
och ett gammalt kapell som fortfarande används.Någon hade nyligen tänt ljus där.Kapellet heter Saint MichelAvslutar med en matbild till, hoppas ni inte tycker det är tjatigt. Det har inte gått någon nöd på oss i alla fall.


4 kommentarer:

 1. Vi utgick från byn Les Aires. Man kör 909an nästan fram till Heripian, strax innan tar man av på väg D160 fram till Les Aires. Byn ligger högt men det fanns en bra parkering precis nedanför byn med trappor upp till byn. Det var ganska blåsigt den dagen vi var där så det kittlade bra i magen när vi kom upp till kapellet. Trevlig vandring!

  SvaraRadera
 2. Hej Sandra! Om du längtar tillbaka till Frankrike litegrann, vill jag gärna tipsa om min webbutik som jag driver här i Sverige. Jag säljer fransk inredningsdetaljer och textil på lecomptoir.se
  Kolla gärna och hör av dig om du har frågor!
  Hälsningar
  Lorraine på Le Comptoir

  SvaraRadera