söndag 19 mars 2017

I väntan på...

Nu är vi ganska snart på väg mot vårt älskade Frankrike. Längtar så efter lite sol och värme men också väldigt mycket efter vårt kära hus. När det dröjt så länge sedan vi var där (september förra året) börjar jag nästan att tvivla på att det finns, men bara för en liten liten stund, sedan sluter jag ögonen och vips ser jag allt framför mig. Som till exempel vårt fina ljusa kök som jag älskar att laga mat i, där kommer jag att laga till olika primörer i form av grön sparris, jordgubbar och annat gott som jag hoppas hitta på någon av de trevliga marknaderna som finns. Jag skall naturligtvis också njuta av några härliga skumbad i mitt "franska spa". Förhoppningsvis blir det också tillräckligt bra väder för att sitta ute på vår terass eller vår lilla balkong och njuta av solen.

Denna helgen här hemma har i alla fall givit lite vårkänslor även om vädret är ombytligt. Vi trotsade några snöflingor som kom igår eftermiddag lagom till att vi skulle grilla och tänk det funkade med lite fransk rosevin i glasen och kycklingen på grillen, snön upphörde lika fort som den kom.

Jag har i helgen träffat en av mina allra första arbetskamrater, vi hade inte träffats på 30 år, det är inte klokt hur fort tiden går.Runda mjuka bohuslänska klippor på Stora Amundön.
Havet glittrar inbjudande. Men det är inte många grader varmt ännu.
Mera runda klippor.
Rester efter måsarnas kalasande.
Vi har också kalasat på havets läckerheter. Musslor kokta i Pastis och havskräftor gratinerade med Saint Agur, det bästa av två världar,  svenska skaldjur med Pastis och ost från Frankrike.

2 kommentarer:

  1. Ja den var fin. Rosevinet som vi trotsade snöflingorna med var Brescou 2015, bra men inte riktigt i nivå med de tidigare årgångarna tyckte jag.

    SvaraRadera