lördag 20 augusti 2016

"Jag förstår inte, vad gör du här ?"

Det här sa en kollega till mig i veckan efter att hon varit i våra trakter i Frankrike tidigare i somras. Jag hade inget bra svar på det för jag funderar faktiskt själv på detsamma. Augusti har ju varit ganska trist vädermässigt. minst sagt. Visst finns det mycket fint i Sverige, visst har jag träffat I&I och M, visst har vi gjort några trevliga utflykter och visst har jag glädjen att ha ett intressant jobb men det spelar igen roll. Jag längtar till Frankrike, längtar efter att höra franska, längtar att känna en varm vind smeka min kind, längtar efter de vackra vyerna över berg, flod och vinfält, längtar efter att vakna upp i vårt lilla hus och inte minst att laga mat på franska råvaror i köket med himlen så nära. Fast vi har ett ljust kök i Sverige tycker jag varje gång som jag kommer hem från vårt franska kök att taket håller på att ramla ner i huvudet på mig. Jag verkligen stormtrivs i köket i Causses med ljuset och rymden.

Nej nu får jag sluta att bara tänka på Frankrike. Vad har hänt de tre veckor vi varit hemma? Ja allt från tjänsteresa i pyttelitet reguljärt flygplan till svampplockning och förstås lite matlagning. Idag har vi grillat bläckfisk och svärdfisk och druckit  rosévin, med andra ord franskinspirerat...
Just landat på Ösel, Estland största ö
Förutom att vara kapten sköter han säkerhetsdemonstrationen.
Kuressaare, på Ösel eller Saaremaa som är det korrekta estniska namn har bland annat en stor fin borg.Gatubild i Kuressaare.
Undra hur många besökare?Gatubild i Kuressaare.Lycka när det lyser gult i mossan.En riktigt fin svensk liten grusväg, här har jag tillbringat många lyckliga somrar som liten.Många liter svamp blev det.Den svenskfångade bläckfisken var riktigt fin.Resan för september bokad, hoppas på blå himmel då precis som i somras.
5 kommentarer:

  1. Bästa svampen tycker jag. Sedan är det något speciellt med att plocka svamp, spänningen om man skall hitta någon och lyckan när man gör det.

    SvaraRadera
  2. Ösel - intressant! Och Östersjöns andra ö, googlade jag fram. Men la France är ändå la France!

    SvaraRadera
  3. Ja la France är la France utan tvekan.

    SvaraRadera